Problema spatiu de stocare

Salut,

Am luat de pe situl Cisco versiunea de linux a Cisco Packet Tracer. Am executat dublu click sa mi-l instaleze, mi-a deschis un terminal prin care-mi arata niste actiuni care le facea si dupa cateva secunde am observat ca disk-ul mi-a ajuns la full. Am reusit eu sa mai sterg din el, insa in continuare imi apare la “Ohers” full 60GB, care nu stiu unde sunt si cum sa-i sterg.

Daca este cineva din Pitesti sunt dispus sa si platesc, numai sa scap de problema asta.

Te referi la asta: http://www.cisco.com/c/en/us/index.html ?
Dacă ei nu au un uninstaller, atunci soluția ar fi un uninstaller generic, eu folosesc AppCleaner, de care sunt f. mulțumit. Ce ai vrut să faci, de fapt? Cum ai instalat versiunea de Linux în macosx?

1 Like

Intr-un final am fost ajutat de Adrian_Manea.

Problemele erau doua:

1.Facusem un bootcamp si nu mai stiam sa-l fac inapoi, cand doream sa-l sterg, imi dadea o eroare de partitie.
2.Installer-ul acela nu se regasea pe nicaieri. Am incercat cu, nu in aceasta ordine: CCleaner, Dr.Cleaner, CleanMyMac si inca unu, nu-mi vine in minte numele.

In cele din urma am reusit sa fac “rost” de cei 5-6GB, inca odata, multumesc lui Adrian_Manea, si am reusit sa fac o instalare fresh.

P.S: Adrian, desi lucrez in retelistica de ceva timp si am cochetat cu it-ul, am parut un inapoiat, stiu. Dar MAC-ul iti schimba pur si simplu perceptia si viziunea asupra calculatoarelor personale. Practic sunt un bunic de 80 de ani pe macbook.

Apropo, ce nu ți-am zis și are dreptate Cattus, lasă CCleaner etc și ia AppCleaner. Gratis și bun.

Dar funcționează numai cu aplicații, deci de-alea la care ai .app în /Applications.

Oricum, e recomandabil să-l folosești ca uninstaller. Și fără alte “boostere”, “femei de serviciu” ș.a.m.d. :slight_smile:

Totuși, ceva aici nu se leagă… Nu instalezi pe macOS versiuni de Linux ale aplicațiilor, pentru că macOS nu este Linux. Poți să compilezi eventual, din codul sursă, diverse aplicații, dacă ai un framework corespunzător (Homebrew sau echivalent) și știi ce faci. Dacă spune că e versiune de Linux, de ce ai crezut că merge pe macOS? Sunt două sisteme de operare diferite.

Mai ciudat este că zice că s-a instalat și, după aia, că nu a mai avut spațiu pe disc! Eu nu pricep.

@Adrian_Manea O sa renunt la CCleaner. Multumesc pentru recomandare.

@Claudiu @Cattus_Thraex S-a terminal instalarea din terminal insa nu am verificat daca instalarea s-a facut corect sau nu. Am incercat cu Wineskin Winery sa fac instalarea din .exe insa nu am reusit, si am zis sa incerc si asa, dar iata ca mi-am dat cu firma in cap.

Acum am priceput…