Problema Sd card reader macbook pro 2011

Am macbook pro 8,1 late 2011 cumparat nu demult second hand. De ceva timp a observat ca portul card reader nu functioneaza. Am incercat mai multe carduri sd si degeaba. Nu le vede nicaieri. nici macar cand rulez disk utility in dos. Am incercat sa curat portul in interior cu putin alcool vezi aici : https://www.youtube.com/watch?v=SGh3jra4ApE
… dar degeaba :expressionless:
Mentionez ca dupa ce l-am cumparat imi amintesc ca functiona dar intre timp am aplicat pasta termala pe procesor si am demontat placa de baza. Ma tot gandesc ca ceva s-a intamplat atunci si nu a mai functionat dupa. Am fost foarte atent la toate conexiunile sa le pun la loc cand am montat placa de baza dar poate am omis ceva in legatura cu portul card reader.
Daca sie cineva cum as putea rezolva problema as fi recunoscator. E frustrant sa ai un macbook performant si sa nu poti folosi card readerul :disappointed_relieved:

Încearcă să nu bagi cardul chiar până la capăt, poate e o mică problemă la contacte.

Dacă problema a apărut fiindcă ai aplicat pasta termală și ai desfăcut procesorul (de ce? ai avut vreun motiv anume?), atunci ar trebui să refaci procesul.
Nu e deloc clar cînd ai constatat și dacă ai testat cu mai multe carduri sau doar cu un singur card. Dacă e cazul II, acel card este citit pe alte cititoare.
Cum rulezi D.U. în dos?
La o adică, rezolvi problema cu un cititor extern, sînt f. ieftine acuma.

Am incercat tot nu functioneaza!

Am schimbat pasta termala pentru ca abia luasem laptopul si vroiam sa ma asigur ca va rula la temperatura optima. Am refacut procesul si n-am omis nimic. Asta era ideea pe care vroiam sa o lamuresc cu voi, poate cineva dintre voi a patit la fel. Ma intrebam daca cumva pe placa de baza la slotul Sd card exista vreo conexiune manuala sau sd card este conectat direct pe placa. Ma gandesc ca poate acolo am deconectat sd card fara sa mi dau seama!
M-am exprimat cam ca la windows cu rularea in dos, este vorba de comanda cmd R la pornirea macbook pentru internet recovery. Am rulat comanda si in disk utility nu mi-a vazut nici un sd card montat. Si da, am testat mai multe micro carduri in diverse sloturi sd care ulterior au functionat pe un laptop cu windows, si care erau in format fat vizibile si pe mac os. Nu am nevoie de cititoare externe pentru ca am deja destule care pot citi micro sd in usb. Ideea era sa stiu care este hiba si de ce a crapat slotul sd. Multumesc oricum pentru raspuns :slight_smile:

Păi atunci s-a stricat unitatea sau, mă rog, un contact pe parcurs. Nu știu dacă merită reparată, s-ar putea să coste foarte mult, habar nu am dacă se poate schimba. Soluția rapidă și ieftină este o unitate externă.