Problema movaje

Buna. Am o mică problemă cu Mojave. L-am pus acum 4 zile pentru a vedea cum funcționează, cum arată și cum se mișcă, iar acum sunt gata să mă întorc la High Sierra. Acum 2 ore am decis să dau restart la MacBook-ul meu. Am intrat pe utilitarul de disc și am șters tot, pentru că nu am fișiere importante. Am instalat MacOS proaspăt, dar mi-a instalat Mojave macOS și acum nu pot să descarc instalatorul de la Sierra de la App Store pentru că butonul “GET” nu funcționează. Vreo idee cum pot să mă întorc la High Sierra?
Am dat pe google "Cum dau downgrade de la Mojave la High Sierra, dar din toate site-urile pe care le-am vazut peste tot mergea butonul cu get.
Ajutati-ma va rog!

Instalezi HS de pe un stick bootabil cu HS. Ștergi partiția la instalare. Sper că ai așa ceva…

Stiu asta, dar mie nu-mi merge sa downloadez hs de pe app store, si nu gasesc un link de unde sa-l downloadez :frowning:
Stick am, dar nu cu high Sierra. mI-ar trebui un link de unde sa-l downloadez ca il fac nu-i problema, da nu gasesc. Peste tot una m-am uitat imi spune sa il downloadez de pe app store

Să nu te obosești să ne spui cu ce e sticku…

La ce te referi?

La ce crezi că mă refer?

Ai încercat instalare din Recovery cu variantele sale de mai jos?

  • Command (⌘)-R: Install the latest macOS that was installed on your Mac, without upgrading to a later version.
  • Option-Command-R: Upgrade to the latest macOS that is compatible with your Mac.
  • Shift-Option-Command-R: Install the macOS that came with your Mac, or the version closest to it that is still available (Requires macOS Sierra 10.12.4 or later)

Înainte de a încerca să descarci HS, ai dezactivat programul beta din System Preferences > App Store?

Poti lua High Sierra de aici.
Nici mie nu imi mergea sa il descarc din Mojave, asa ca l-am procurat cu ajutorul link-ului de mai sus iar restul operatiunii a mers ceas. Mult succes si spor! :smiley:

Nu pricep de ce instalezi un macOS de teste, mai degrabă pt specialiști și pt cei care doresc să trimită feedback lui Apple, decât pt uz curent. Faptul că nu știi cum să revii la un sistem mai vechi mă face să recomand să NU te apuci de a testa un sistem pre-release dacă nu stăpânești bine problema instalării un macOS „pe curat”. De ex., zici așa: „Am instalat MacOS proaspăt, dar mi-a instalat Mojave macOS și” Adică ai vrut să pui High Sierra și, de fapt, s-a pus tot Mojave? Păi asta nu se putea dacă era un sistem curat pus pe un disc ras în prealabil. Ca să faci downgrade trebuie să ai un disc intern gol goluț și să faci boot dintr-un disc sau, mă rog, direct de pe net.

A spus că are un stick USB, dar nu cu HS, l-am întrebat cu ce e dar nu mi-a răspuns (poate că e cu muzică). Indiferent ce sistem era de la Lion încoace putea să-l instaleze pe curat iar apoi upgrade gratuit la HS. Dar am impresia că ne dăm sfaturi între noi.

Tudore, cred că ar trebui un sticky cu titlul ceva “Primul lucru când cumpărați un mac, faceți un stick bootabil” iar în cuprins diferite metode de a face stick-ul la care o să adaug și eu. Să fie pe prima pagină, în care doar se scriu metodele, fără comentarii.

Ei, ar fi câteva teme recurente. Una ar fi „cum instalez un sistem pe curat?”; alta ar fi, oarecum legată de prima, „cum fac un downgrade de sistem”. Și ar mai fi, de ex. cum șterg o aplicație etc.
Cel mai important sfat, după părerea mea, este: fraților, când cereți un sfat, descrieți complet și clar ce jucărie aveți, cu config precisă, ce sistem rulați, când a apărut problema, ce ai făcut înainte etc. Foarte multe întrebări nu dau, de cele mai multe ori, informația minim necesară, multe sunt de tip „brusc, ieri nu am putut porni calculatorul, oare ce să aibă?”

Sigur că sunt multe teme și sfaturi, dar cel mai important este să ai întotdeauna la îndemâna posibilitatea să instalezi de la zero sostemul. Că după aia află și cum se face. Vorba aia “Nu înveți să conduci o mașinâ până n-o ai”.
Când mi-am cumpărat primul calculator, prima grijă a fost să-mi fac CD cu Windows 98. Am avut nevoie de el după 2 săpt.

Da, s-ar putea impune și “obligația” ca, mai întâi să fie specificat și calculatorul pe care îl are atunci când descrie o problemă.

S-ar putea gândi și un „formular”, ca alea pe care le au unule firme, de ex. pt piese auto, fiindcă tot veni vorba. Ce mașină ai, ce marcă, ce model, anul de fabricație, ce piesă cauți etc. În orice caz, dacă cineva chiar are o problemă și vrea să o rezolve, atunci chiar trebuie să dea toate detaliile astea, pt ca cel care sare în ajutor să izoleze cumva posibila cauză.
Sigur, sar peste detaliul că, după ce schimbi x mesaje cu omul, afli că jucăria îi căzuse pe gresie, că una, că alta, cu întrebarea ingenuă „oare, dacă a căzut pe gresie, aparatul a pățit ceva?”