Problema Macbook Pro 2015 13"

Salut,

Am o mica problema de cateva zile cu Macbook-ul meu si nu imi pot da seama de unde este problema, mai ales ca nu i-am facut nici un update.

Il bag in rucsac dimineata, dupa ce imi citesc mailurile si la munca il gasesc cald, cu bateria substantial descarcata(cam cat s-ar descarca la o utilizare in stand-by).

Seara, aceasi problema. Il bag in rucsac cand imi termin treaba, si pe drum mi se aprinde.

Nu inteleg de unde este problema.

Este foarte enervant pentru ca in primul rand nu isi face racirea bine cu ecranul inchis si pentru ca nu prea este normal sa fiu sincer.

Multumesc!

Update: Se intampla doar cand il pun in standy. Daca ii dau shutdown, nu mai porneste. Dar nu am nervii necesari sa ii dau mereu shutdown. Tocmai d-asta mi-am luat un Macbook. Inchid ecranul, il bag in rucsac si in 10 secunde am plecat.

Update2: Stiu ca sunt multi MacGuru pe aici, asa ca am sa las acest log sa imi spuneti daca voi puteti depista problema. Pdf-ul il puteti gasi la Deleted

Deci, ce am gasit eu aici: La 08:42:32 l-am pornit sa-mi citesc mailurile.

Apoi, apare log-ul asta:

2019-09-26 12:10:18.707764+0300 0x74 Default 0x0 00 kernel: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: RTC (Alarm)

Eu la ora aici eram pe un alt laptop, deci nu eu l-am pornit. Aici e prima problema.

Apoi mai avem

2019-09-26 15:02:36.550589+0300 0x74 Default 0x0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: ARPT (Network)

La ora aia, tot de nebun a pornit. ARPT Network. Singura posibilitate care exista este faptul ca aproximativ la ora aia, mi-am pornit Hotspot-ul pe telefon, si probabil cand a detectat reteaua a pornit automat. Dar de ce?

In fine… daca cineva ma poate ajuta, as fi mai mult decat multumit.

Încearcă un SMC reset:

Ești la zi cu update-urile macOS?

Nu, tocmai ce mi-a venit un update de Macbook dar sincer sa fiu nu cred ca asta e problema.

Ma rog, voi face Update-ul si voi face si reset de SMC cu toate ca nu cred ca asta va rezolva problema.

Multumesc frumos. Revin cu feedback :slight_smile:

Trebuie să faci PRAM și SMC reset și, în orce caz, să faci update-urile la zi. Posibil să ai și o problemă hardware, trebuie să iei pas cu pas. Nu suntem mac-guri, pur și simplu este posibil să mai știm cum se rezolvă o problemă.

Știu că era o setare undeva în preferințe “Wake for network access”, debifează aia (nu mai am Mac să-ți arăt exact unde, dar știu sigur că e o bifă de-asta).

În plus, o căutare goagăl după problemă pare a găsi multe cazuri, mai toate concluzionînd că este un bug.

Poate te ajută SMC + PRAM reset. Dacă nu, încearcă update-ul sau reinstalează (eventual peste ce ai acum, nu e nevoie de clean install).

Este în Energy Saver și cred că e default, așa e și la mine de ani. Nu cred că asta ar fi cauza…
31

Țin minte sigur că dacă porneam o pereche de căști bluetooth împerecheate anterior cu Mac-ul sau făcusem hotspot de pe telefon și avea rețeaua memorată, se trezea Mac-ul cînd aveam astea prin preajmă.

Nu știu dacă s-a schimbat comportamentul între timp, dar ce am scris mai sus mi s-a întîmplat.

Oricum, conform link-ului de căutare pe Google pe care l-am pus, problema nu pare a fi asta, dar e un comportament de ținut cont.

H Multumesc pentru raspunsuri.

In seara am sa fac un restart de SMC. Doar luni pot sa testez daca este o diferenta.

Am debifat Wake for Network Access.

PS: Daca tot suntem la capitolul Macbook. Curand as dori sa imi schimb jucaria de 13” din 2015 cu ceva de 15” din 2019. Exista pe aici posesori de Macbook-uri cu 32Gb ram? As vrea sa stiu daca merita carca de bani pe care Apple o cere pentru dublarea memoriei. Nu editez, nu programez. Folosesc jucaria la Networking cu cate 2-3 masini virtuale simultan, si peste 10-15 conexiuni Putty.

Regula generală (“rule of thumb”) e să-ți iei maximul pe care-l duce punga dacă faci un upgrade care vrei să te țină cît mai mult, cu atît mai mult cu cît vorbim despre o mașină în care nu poți umbla pentru nimic.

Acestea fiind zise, însă, sînt convins că 16 GB RAM sînt suficienți pentru 2-3 mașini virtuale și 10-15 ssh-uri.

Salutare,

Dupa ce am urmat pasii colegilor de pe forum, azi chiar nu mi-a mai pornit. Si m-am plimbat o gramada prin oras, prin diferite locuri unde aveam salvata reteaua WiFi.

Multumesc frumos pentru tot ajutorul!