Problema Log in

Salut, sunt nou in ale macului asa ca astept intelege :smile: Am un macbook pro care a incetat sa se mai logheze dupa ce iam resetat NVRAM dupa ce iam scos o placuta de ram, apoi am puso la loc.
Cand ma intreaba de username / parola, dupa ce le bag, imi zice loggin in si apoi dispare si imi apare sageata in stanga sus pe care o pot misca, dar nu se mai incarca de acolo, sami arate springboardul si taskbar, NIMIC, ramane asa.

Ceva sugestii?

Multumesc/Alex

Încearcă un boot în safe mode: îl pornești și, imediat ce auzi „danggggg”-ul de la start, ții apăsată tasta Shift până începe să booteze.

De ce ai făcut acel reset, doar așa, să fie? Un asemenea reset și operația de care spui se fac cînd nu ai/nu știi/ai uitat parola de firmware.

Tot nu merge nici in safemode.
Cattus: Aveam parola de firmware si ma deranja ca mio cerea de fiecare data cand selectam partitia de boot si nu stiam cum se dezactiveaza parola... Acum caut sami instalez la loc Mac OSX, dar nu stiu de unde sal iau, sau cum se face un stick cu OSul, o sa arunc un ochi prin topicuri.

Noua intrebare este, pot instala MAC OS inapoi chiar daca am si Windows 7 in dual boot?

Multumesc/Alex

Păi vezi, am bănuit. Numai că dacă nu rezolvi cu parola de firmware nu vei putea instala, bănuiesc, nici un sistem nou.
Ce jucărie ai? suportă Mavericks ori Yosemite? s-a mai discutat aici cum faci un flash de boot, dar trebuie un alt mac. Descarcă Mavericks ori Yosemite și apoi rulezi DiskMaker X, versiunea beta 4 dacă vrei Yosemite sau ultima stabilă dacă Mavericks. Îți spune aplicația ce trebuie să faci sau citește pe site-ul lor detaliile. Trebuie un flash de minim 8 GB.
din cîte țin eu minte însă, dacă nu știi parola, nu poți instala. Sau ai reușit să o dezactivezi? Dacă da, e simplu de acum încolo.

Am tinut apasat pe ALT COMMAND P R pana sa resetat de 4 ori, dupa care parola a disparut :smile: Eu vreau sa fac usb bootabil din windows, ca macul nu mi se logheaza :slight_smile: Acum descarc DMG de yosemite si o sa ma chinui sal fac bootabil in windows. Am un MacBook Pro 2010 15" i7 cu 4GB ram, eu zic ca ar trebui sa mearga yosemiteul asta :slight_smile:

Multumesc

Nu se poate în windows, te chinui degeaba. Dar dacă, totuși, vei reuși… vei scrie un best-seller.
Da, merge orice pe el, iar dacă ai scăpat de parolă, ai nevoie doar de un flash bootabil. Caută atl mac pe care să-l faci cum ți-am spus. Dacă ești din București, îți dau eu flashu.
P.S. Acuma, nu bag mîna în foc că ar fi absolut imposibil, dar am tot citit pe tema asta și nu prea iese. Posibil cu MacDrive instalat în Windows, dar și așa sînt sceptic. Mai scormone pe net, poate dai peste ceva.

Ms frumos maestre!
Avand in vedere ca nam mai instalat MAC pana acum, voi intampina probleme daca am instalat si Windows 7 pe el in dualboot? Ca sa bootez dupa USB tin apasat in boot pe ALT si aleg Flashul banuiesc.
Scz de greselile gramaticale, dar nu pot pune ' :) Nu mio ia :smile:

Multumesc

Da, așa e, vîri flashu în mufă, restart/ponire și, imediat după chime, apeși alt/option și alegi boot din flash.
În mod uzual, dacă nu se fac prostii, partiția de Windows rămîne ca atare și nu trebuie reinstalat Windows, ar trebui să meargă. Dacă nu bootează, atunci trebuie reinstalat. Nu știu cum stai acolo cu detaliile astea. Dat fiind că jucăria a avut probleme tocmai la boot, parcă aș zice să razi discul, să faci o singură partiție, pui OS X, apoi cu Boot Camp Windows. O iei de la capăt, dar ești sigur că lucrezi ca la carte și ar trebui să meargă uns.
P.S. Modificarea partiției se face cu Disk Utility înainte să pornești la instalare, apare acolo după secvența de pornire, interfața e foarte clară. Alegi o partiție și Mac OS Extended Journaled.

1 Like

Am sa incerc azi dupa munca :smile:
Multumesc frumos de ajutorul acordat si de timpul pierdut :smile:

Filosofia Apple privind generațiile de sisteme a fost, mai ales după Snow Leopard (10.6): upgrade, fără ștergerea sistemului precedent. Sigur, dacă sistemul e bolnav sau dă rateuri, e mai bine să razi și să pui un sistem nou. Cam aceeași filosofie stă și la baza unui dual boot OS X ~ Windows, nu e nevoie să razi partiția de Windows, dacă ai probleme numai cu OS X, reinstalezi numai OS X, fie prin ștergerea acelei partiții (lași în pace uindăuzu) fie prin reinstalare peste sistemul vechi sau upgrade cu un sistem mai nou. Pr oricare dintre variante, uindăuzu ar trebui să rămînă intact și să meargă fără probleme.
Asta dacă totul e normal, dacă au apărut probleme, cum descrii, s-ar putea să fie nevoie să repui și Winu. Au mai fost aici discuții, de ex. cineva care și-a redimensionat partiția de OS X ori de Win și a avut probleme de boot. În asemenea cazuri, soluția cea mai simplă este să refaci o singură partiție, deci razi tot, repui OS X pe o singură partiție, apoi refaci partiția de Win cu Boot Camp și repui Windows. Da, ia ceva timp, dar s-ar putea să fie cea mai bună soluție, pînă la urmă.

Bun, destul de curand am sa dau cu el de pamant.
Azi dimineata am pornit MAC-ul, i-am dat sa se logheze si am fugit la munca, acum 2 minute am intrat in camera si gasesc MAC-ul logat (fir-ar el sa fie).
Am luat stick cu mine la munca si am download yosemite de pe torrent. L-am copiat in springboard si am rulat DiskMaker X 4b4 si imi spune ca ceva lipseste si sa downloadez Yosemite din App Store pe care OS meu nu-l gaseste si ma pune sa-i fac eu Browse, dar nu-l gasesc nici-unde.
OS actual este 10.6.5.
Ma puteti ajuta sa-mi spuneti de unde downloadez App Store?
iTunes este instalat, dar nu gasesc Yosemite in el.
Imi gaseste doar aplicatii pentru iPhone/iPad
Nu ma mai suport eu cate intrebari am pus, nu vreau sa stiu ce ganditi voi despre mine :smile:

Multumesc/Alex

Nu poți face boot flash folosind un torrent, trebuie installerul Apple
Poți face update, dar din 10.6.8, ultimul al seriei. De ce te-ai oprit la 10.6.5?

Cam din perioada aia n-am mai folosit MAC, am instalat “uindauz” :smile:
Ok, am facut update la 10.6.8, acum am App Store, am dat sa downloadeze Yosemite si revin in caz ca nu reusesc, ceea ce nu cred ca e cazul. Sunt sigur ca o sa mearga, sper sa nu-mi mai ceara restart ca se logheaza in 13 minute, dupa ceas, cred ca din cauza keychain-ului

În 13 minute? Asta e ceva legat de nr. 13, nu? ceva cu ghinionul!

Buna dimineata,
Vreau doar sa va informez ca am reusit ieri seara sa-mi instalez Yosemite pe curat, am renuntat si la Windows sa folosesc MAC, am stat pana la 3 dimineata si m-am luptat singur ca mi-era rusine sa mai intreb pe forum ce si cum :smile:
Va foarte multumesc “tudor” si “Cattus_Thraex” pentru rabdarea pe care o aveti in vederea ajutarii tuturor userilor.
E prima oara cand intru pe forumul asta si n-am nimic de reprosat, mai mult ca sigur o sa iau fiecare topic la rand si o sa aprofundez MAC-ul meu :smile:
Aseara era sa pun anunt: Vand Apple MacBook Pro i7 :))))))))))))))

Multumesc/Alex

1 Like