Problema la reinstalarea sistemului de operare

Buna ziua,

Sunt nou pe aici, nu ma prea pricep la Mac, insa am vrut sa il fac sa se miste putin mai bine si i-am dat resetare control plus R (Am un macbook air din 2009)

Am sters toate datele si acum am incercat sa reinstalez sistemul insa nu merge, ma blochez la pasul cu “sing in to App Store” bag datele si imi spune “this item is temporarily unavariable, please try again”

Trebuie sa fac ceva setari la contul de appstore in iTunes sau ce ar fi indicat sa fac?

Ma tot chinui de ieri si nu gasesc o rezolvare.

Va multumesc

E totdeauna bine să citești înainte să reinstalezi. Ce înseamnă „am vrut să îl fac să se miște puțin mai bine”? Îți cere să te loghezi pe contul iCloud și să descarci sistemul. Înțeleg că nu ai făcut un boot flash ca să meargă repede, vrei să lucrezi direct de pe net.
Pe faza asta nu știu dacă aș fi în stare să te îndrum pas cu pas, dar – dacă ești din București – ne putem vedea și rezolvăm loco. Dacă nu, poate te ajută alt localnic. Mai ai alt mac în jur / la un prieten ca să poți face un disc boot?

Sunt din Timisoara…
NU am nici un localnic care are mac sa ma poata ajuta
Deci…sa inteleg ca am facut ceva ce nu trebuiea sa fac sau am uitat sa fac ceva inainte de a reseta…?

Ai facut un stick cu sistemul de operare? Daca da, ai respectat pasii care erau descrisi acolo (acolo insemnand site.ul pe care te.ai uitat, care te.a ajutat cu info cum sa faci stick.ul cu osx).

La Timișoara sunt destui mac-fani. Păi trebuia făcut un flash boot ca să lucrezi mai ușor și mai rapid. Dacă ai modelul late 2008 sau mid 2009, atunci vei putea pune pe el maximum 10.11, nu e rău, e bun și ăsta. Pe faza asta, tu trebuie să-i permiți sistemului să-ți descarce sistemul de pe serverul Apple, adică să ai cont iCloud și licență validă pt acel sistem. El este gratuit acum, dar în 2009 nu era, nu știu exact ce secvență ai. Ai cont de iCloud? Dacă nu înțelegi ce te întreb, înseamnă că nu-l ai și va trebui cumva să faci un boot flash ca să poți instala sistemul, apoi reintri în normal cu contul, dacă nu-l ai încă.
E vreun timișorean pe aici?

Salut. Îți trimit tel meu pe privat. Îmi dai tel si-ți dau adresa

Ei, vezi că sunt localnici? Trebuie menționată locația ca să poți fi ajutat cu chestiuni greu de explicat prin net sau care implică o anume abilitate să lucrezi cu sistemul și cu instalarea lui. Nu e nicio rușină, toate se învață.

Pai am contul de icloud de la iphone, l-am folosit la iphone si am vrut sa il folosesc si aici…

Dar nu merge, inainte nu aveam icloud-ul setat pe laptop…

Ar trebui să meargă… Nu-mi dau seama, presupun că nu figurezi la Apple cu licența de sistem în regulă, nu am altă explicație. Dar te va ajuta Florin.

Poate nu am fost clar: la ora la care ai cumpărat cu calculatorul, în 2009–2010, ultimul sistem când s-a produs jucăria era inclus în pachet și instalat. Sistemele ulterioare au mai fost tot comerciale, primul pas fiind să fie mai ieftine, apoi gratuite. Tu însă nu ai trecut pas cu pas prin aceste etape (presupun), ca atare trebuie să ajungi la momentul 10.11, ultimul instalabil pe MBA-ul, care este fully free.