Problema incarcare laptop - led adaptor

Buna seara,

Am sesizat astazi o oarecare problema cu privire la incarcarea mac-ului… Led-ul de la incarcator nu s-a aprins, prin urmare laptopul nu se incarca, desi incarcatorul era conectat la priza.

Dupa ce am restartat SMC-ul vad ca si-a revenit. Aveti idee care ar putea fi problema?

Multumesc

Păi ai găsit problema, se pare. Dacă resetarea SMC a rezolvat, înseamnă că era o cauză internă, deși – mai degrabă – cred că este o coincidență. Ține sub observație și mai ia-ți un încărcător de rezervă, găsești destule s.h.

1 Like

P.S. Faptul că nu se aprinde ledul nu înseamnă automat că nu încarcă, ai verificat sus în dreapta pe Apple bar să vezi dacă apare semnul / simbolul că încarcă?

Ok, revin cu urmatoarele precizari: toata situatia a inceput dupa o “scanteie” de cand l-am conectat la priza. Intr-adevar, a fost o conicidenta restartarea SMC-ului.

In momentul de fata, daca adaptorul/incarcatorul este conectat la priza de ceva timp, cand il conectez la macbook nu se aprinde niciun led si nici nu incarca (am verificat cu Coconut Battery). Dupa aproximativ 30-40 de secunde incepe incarcarea si, implicit, se aprinde si led-ul.

Tocmai am verificat in contul Emag si am vazut ca inca este in garantie. Crezi ca este eligibil pentru garantie tinand cont de problema?

Păi știu și eu dacă este eligibil!? Ce fel de scânteie? De la ce? Alimentatoarele Apple fac o scânteie malignă de multe ori, asta nu înseamnă nimic.
În rest nu știu, du-l la service/la garanție.

Pur si simplu atunci cand am conectat incarcatorul in prelungitor, a facut scanteie iar apoi, cand l-am conectat la macbook, nu s-a aprins luminita care arata ca incarca. Nu s-a aprins deloc.

Am resetat SMC-ul si ulterior si-a revenit. Insa in seara asta am observat ca, daca tin conectat incarcatorul in priza fara sa-l conectez la macbook, dupa ce il conectez nu se aprinde pentru 30 de secunde aproximativ, dupa care se aprinde si alimenteaza cu aprox. 35 W.

Nici nu stiu sigur daca e sau nu o problema.

Salut,
Iti sugerez sa verifici contactele din mufa de incarcare a laptopului cat si a incarcatorului. Vezi sa nu fie afumate, sa fie contacte imperfecte. Daca sunt afumate, murdare, curata-le cu alcool izopropilic folosind o periuta de dinti.
E doar o ipoteza, pot fi si alte cauze.

Deci, repet: când le bagi în priză, alimentatoarele pot produce o scânteie destul de mare, asta e din cauza condensatorului intern. Există și discuții pe net pe tema asta. Mai departe, trebuie să testezi pas cu pas cum e cu alimentarea propriu-zisă.

Salut! In cazul in care led-ul de la incarcator nu se aprinde tot timpul sau… se mai stinge uneori, dar apare simbolul ca incarca… este tot defect?

Am preferat sa nu trimit inca incarcatorul la service in baza garantiei intrucat “problema” se manifesta foarte rar si, de asemenea, am observat ca, chiar daca led-ul este stins uneori, incarcatorul functioneaza in sensul ca incarca bateria.

O alta chestie oarecum dubioasa este ca atunci cand vreau sa resetez SMC-ul, daca led-ul e verde, deci laptopul e complet incarcat, el nu-si schimba culoarea in portocaliu, insa daca e portocaliu (se incarca) si resetez smc-ul isi schimba culoarea in verde si apoi revine la portocaliu.
Multumesc!

Păi dacă încarcă dar ledul se stinge e stricat, pur și simplu, ledul. Sigur, poarte fi considerat un defect, dar una e să ai o răcelă uzuală de iarnă, alta e să ai cancer în ultima fază.
SMC-se resetează extrem de rar ori niciodată.

Ce e ciudat e ca doar uneori se manifesta asa si, in momentul in care il decuplez si recuplez isi revine. As trimite incarcatorul in service, insa nu vor constata nimic in neregula cu el.

Pe mine nu ma deranjeaza, atata timp cat incarca, insa ma gandeam ca, neaprinzandu-se ledul ar putea fi si o alta problema in afara de a fi stricat acel led.

Exista vreo metoda prin care as putea sa verific daca incarcatorul functioneaza optim?

Folosesc coconut battery, insa programul nu-mi arata decat faptul ca bateria este in stare buna, nu si daca incarca normal sau nu.

Am rulat si Apple Diagnostics si totul a iesit ok, fara nicio problema.

DAcă e ceva în garanție, du-te la garanție. Dacă nu e în garanție și e doar chestie de LED, dă-i pace. Ia-ți un alimentator de rezervă, eu am două în plus acuma. Mi s-a stricat odată unul, evident că era pe weekend și evident că nu eram acasă, ci pe drum.

Si la mine tot al 2-lea e. L-am cumparat de la EMAG si e in garantie pana pe 28 mai. Problema e ca nu se mainifesta decat foarte rar si imprevizibil. As putea sa-l trimit, dar mi-l indisponibilieaza 2 saptamani, timp in care s-ar putea oricum sa nu-i faca nimic pentru ca daca-l conectezi la laptop, el functioneaza.
Nu cred ca ar sta cineva sa-l ia la puricat.

N-as mai baga bani in accesorii de genul pentru ca oricum intentionez in viitorul apropiat sa vand laptopul si sa trec la pro 13 inch.

mersi pt. raspuns!

Și pt ăla vei avea nevoie, până la urmă, de 2 alimentatoare pe USB-C.