Problema iCloud

Salut! Am un iPhone 5 de 16 GB.
Vreau sa-i dau un hard reset, am contul meu de iCloud activ cu tot cu find my iphone.
Dar am o intrebare. ( iPhone`ul a fost cumparat de tatal meu din strainatate cu ajutorul unor prieteni P.S: e neverlock )
Deci intrebarea mea este, se poate ca atunci cand dau reset, sa fie un alt cont de iCloud acolo astfel incat sa nu-l mai pot folosi? Pentru ca imi este teama de chestia asta…
Am avut un iPhone 4 pe care il aveam fara nici o problema, era blocat spania nu il puteam folosi ca telefon, dar puteam sta pe el si tot. Mentionez ca acel iPhone in setarile lui, nu avea nici un cont iCloud activ ! Iar m-am trezit intr-o seara, stand pe el ca imi cere resetare ( imi aparea iTunes)
I-am dat resetare si era alt cont icloud… Si nu mai aveam ce face cu el l-am dat pe 100 ron. bun…
Deci ce credeti? Daca in momentul de fata am un cont activ pe iPhone 5 cu tot cu fiind my iphone si tot, daca dau hard reset se va intampla ceva sa fie alt cont icloud?..
Cer seriozitate, bafta.
P.S: Resetare generala, normal, nu hard merge. dar eu vreau hard reset…

Apropo e contul meu iCloud sa nu se creada altceva ! :wink:

Păi intră în contul tău de iCloud și vezi ce setări are. Dacă poți controla contul iCloud, nu mai poate fi altul legat de același telefon. Dacă a fost luat de alții și folosit de ei, în sensul că și-ar fi creat un cont iCloud, atunci nu l-ai fi putut folosi. Presupun, ca atare, că ești primul care a activat funcțiile de protecție pe iCloud.

Pai la resetare se comporta ca un iPhone nou. Te va intreba daca ai un cont iCloud si sa-ti introduci credentialele. Dupa care se ocupa el de tot.

Păi el asta întreabă, dacă făcînd reset nu rămîne cumva cu iPhone-ul de nefolosit, de vreme ce i l-a adus cineva de altundeva.

Poate m-am exprimat gresit si imi cer scuze. Eu am avut 4S, 5, acum am 5S, toate cumparate SH.
La cumparare m-am asigurat ca telefonul nu are un cont iCloud, ajuns acasa am reinstalat iOS de nou (restore as a new iphone), dupa care a inceput sa ma intrebe limba, etc etc si a ajuns la contul iCloud, unde i-am dat credentialele mele. Asta a fost tot.
Domnul Gigi spune ca telefonul este neverlock si in momentul de fata are contul lui icloud. Deci nu vad care este problema. Ar trebui sa mearga. Eventual sa faca un backup si apoi sa restaureze aplicatiile si muzica daca vrea sa nu piarda timpul reinstaland aplicatiile de pe Appstore. Asa am restaurat ce aveam de restaurat de pe iPhone-ul 5 pe 5S. Dar instalarea am facut-o pe curat (Restore as a new iPhone).

Asta i-am spus și eu, de vreme ce are contul său de iCloud și merge, deci are coordonatele lui, nu văd cum s-ar putea bloca pe alt cont după Restore.

am un iphone 5s si am efectuat backup…dar de ce cand accesez pe calculat contul de icloud contactele nu imi apar? si pe telefon este bifat sa se faca si la contacte backup

Backup e una, sincronizarea e altceva. Vezi dacă ai activat sincronizarea contactelor în iCloud, la setările iCloud de pe telefon și pe computer.

eu nu ma refer la ituns…mie nu mi se memoreaza contactele pe icloud nici notitele

Nici eu nu mă refer la iTunes, ci la iCloud. Ca să ai contacte în iCloud trebuie să le sincronizezi cu device-urile tale. Zici că ai un iPhone, ai verificat în setările sale dacă ești logat în iCloud și dacă ai bifat să sincronizeze și contactele?

da am iclud activat pe telefon si este bifat la contacte si am dat backup dar contactele nu mi se pun pe icloud

Dacă ai bifat ca orice contact să fie sync pe iCloud, atunci va fi. Backup este altceva. Cum ai procedat și „ai dat backup”, explică pas cu pas cum ai procedat ca să punem reconstitui pașii.