Problema cu ssd cred

salut! am un mac air 13’’ si am vrut sa ii fac 2 partitii si cand am incercat sa sterg nu a mers mi-a dat multe erori si acum nu-mi mai merge sierra si nu stiu ce sa-i fac putin ajutor va rog!!!
am 2 saptmani de cand folosesc sistemul os

Fără să știm exact ce ai făcut, nu ne putem da cu părerea. Presupun că ai folosit Disk Utility: cum ai făcut și ce s-a întâmplat mai exact?

Am crezut ca funcționează precum windowsul și am încercat sa ii mai fac o partitie. Am reușit apoi am încercat sa o șterg și nu se ștergea, și i-am dat sa se reinstalezi sierra s-a instalat pana mi-a dat restart

Booteaza cu un stick de Windows sa vezi daca win îți vede hardu. Daca da, fa o partitie cu win si apoi booteaza cu mac

Tudor, dacă nu știi/nu știm exact ce ai făcut și fiind la început, cel mai curat este că reinstalezi sistemul de la zero cu boot dintr-un flash drive. Dat fiind că nu ai, probabil, un al doilea mac pe care să faci acel boot disk, fă boot din partiția de salvare, adică apeși imediat după chime (sunetul de boot) tastele command (fluturaș) și R (Recovery). Dacă nu pornește, înseamnă că acea partiție s-a bulit și ea, și va trebui să instalezi de pe net, vezi aici opțiunile.
Disk Utility se rulează ÎNAINTE de instalarea propriu-zisă, se rade tot discul, apoi se revine la install. Și acuma:

  • da, poți face partiții și pe macOS, desigur, eu nu pricep cum și ce ai făcut, că nu ne-ai spus;
  • poți instala macOS și pe un disc extern, de ex.
  • când te apuci de chestiuni precum instalare, reinstalare, formatare, upgrade sistem și orice înseamnă lucru pe disc, se face TOTDEAUNA CU BACKUP prealabil și citind cum se fac lucruri pe care nu le stăpânești.
    Dacă ești din București, te ajut eu cu boot dintr-un stick. Dacă nu, poate te ajută un alt macuser local, dacă ne spui de unde ești.

Eu cred că-l bagi total în ceață dacă face cum îi spui… Un mac se aduce la linia de plutire cu utilitare de macOS, nu de Windows, că dup-aia dai de belele și mai mari. Asta dacă omu’ vrea să lucreze pe macOS pe un mac, altfel își ia un PC cu Windows, nu are nevoie de mac-uri pt a lucra cu Windows. sau preponderent/exclusiv cu Windows.

Asa spui tu. Eu am vazut partitii ascunse pe care mac nu le vedea dar win da. Asa ca le-am sters din win, le-am refacut cu win, chiar daca ntfs, fara sa instalez sistemul si apoi am bootat cu sticku de mac, am sters din nou etc.

Asta fiindcă te pricepi și știi ce faci, cu totul altfel se pune problema cu cineva care nu stăpânește ABC-ul macului. Da, așa spun, că-l bagi total în ceață, dacă ar fi știut să facă asemenea operații, cert nu ar fi întrebat aici o chestiune relativ ușor de rezolvat de cineva care stăpânește problema.