Problema conectare stick USB (cu internet) MF110 de la RDS

Salut tuturor! Sunt nou in ceea ce inseamna experienta MacBook , si incerc sa invat cat mai repede tipsuri de folosire…insa…am un stick de internet de la RDS , model MF110 (fie vb intre noi , il am cam de vreo 4-5 ani), produs de ZTE si nu ma pot conecta la internet…se instaleaza si apare fereastra de dialog, dar nu pot da connect…acel buton nu e activ…Precizez ca am un MacBook Pro cu Mavericks pe el (versiunea 10.9.4) Ma puteti ajuta cumva? Multumesc frumos!

Vezi aici niște instrucțiuni pentru instalare în OS X, poate te ajută.

Am gasit si eu acel articol, am urmat pasii , dar tot nu merge… Ma gandeam ca exista si alte opinii despre problema asta. Multumesc oricum!:slight_smile:

Ai încercat și driverul de aici?

Gasisem intr-adevar si acest link, dar fiind nou in “macbook”:), nu mi a venit sa descarc si sa instalez orice de pe net, ca masura de precautie:)… Dar daca zici ca ar fi ok, o sa l incerc, cand pot avea retea wireless available. Multumesc, te tin la curent daca a mers!:slight_smile:

Driverele astea trebuie actualizate periodic, în funcție de sistem. Am avut și eu așa ceva și mergea, dar asta era pe vremea lui Snow Leopard, Lion și Mountain Lion. Presupun că de asta e vorba.
Am și eu stocat un driver din ăsta, ia vezi dacă merge:


Dacă nu merge, caută o versiune mai nouă prin google sau la RDS la suportul tehnic, ar trebui să știe ceva, cît de cît. Ai dat restart după instalare? De multe ori, un restart rezolvă asemenea probleme. De asemenea, posibil să mai trebuie bibilit ceva prin setările de sistem, unde acest driver apare, eu așa țin minte (nu pot reproduce, deoarece nu am cu ce-l testa acuma).

Il voi incerca diseara cand ajung acasa la wireless:). Multumesc frumos pt sugestie!:slight_smile:

Si eu am problème cu Digi net, dar eu folosesc Yosemite. Nici macar nu pot deschide aplicatia Join Air. Cand incerc sa o deschid se inchide imediat. Inainte, pe SL se deschidea automat.(cam de atunci nu am mai folosit-o)

Problema cu stick-urile astea USB este că producătorii nu-și bat capul să actualizeze driverele pentru OS X, așa că device-urile vechi pot deveni nefuncționale la un moment dat, mai ales că nici operatorii nu sunt interesați să ofere suport tehnic pentru stick-urile care nu mai fac parte din oferta lor curentă. Din acest motiv am preferat întotdeauna să-mi iau dispozitive de tip mobile hotspot (MiFi), care nu au nevoie de niciun driver și au mai multe avantaje față de un stick USB. Da, sunt mai scumpe, dar merită din plin.

Și eu cred că e vorba de un driver vechi, neactualizat. Este însă probabil să fie un driver mai nou pe site-ul producătorului, de regulă de prin zona Taiwan-Shanghai. E vorba de producătorul chip-ului, nu neapărat ce scrie pe plasticul jucăriei. Eu am rezolvat cîndva o situație similară scriindu-i producătorului, a răspuns prompt și mi-a trimis datele necesare. Eu zic că asta trebuie să faci. Dacă există un driver compatibil, îți va da linkul, dacă nu există ori nu răspunde, asta e. De regulă însă răspund.

Ok, e buna ideea…am sa incerc si asa:) Mersi frumos!

Am reusit!!! Functioneaza !!! Cu driverul de pe subiectiv.ro! Multumesc Tudor de sugestie! Multumesc si celorlalti! S-a rezolvat !:slight_smile:

1 Like

O sa incerc sa vad daca il schimba cei de la RDS cu un stick mai nou. Daca nu o sa incerc sa caut driver nou (pe pagina producatorului nu mai au driver pt acest model si Romania). Nu e graba.
MiFi e mai bun ,dar asta era gratis si oricum nu prea am nevoie de el. Mai mult ca back-up la back-up. Back-up e hotspot prin iPhone. Stick-ul e mail mult pt durata mai lunga a sesiunii de net sau lipsa bateriei la iPhone (nu am avut nevoie pana acum).

Cu ocazia acestui post am scos de la naftalina stickul de la RDS (al carui SIM il folosesc in mod curent in iPad) ca sa vad daca merge pe Yosemite. Dupa instalarea driver-ului aflat pe stick, aplicatia Join Air da eroare. Dar exista solutie: System Preferences -> Network, click pe ZTEUSBModem si apoi se modifica urmatoarele: Configuration -> Digi Net Mobil, Telephone Number -> *99#
Cel putin la mine, pe iMac, doar in felul acesta merge conexiunea, folosind un stick MF190.

Mie nu imi apare in lista modemul. Si modelul e diferit (MF110)

Lucian, si eu am un Mf110 si cu setarile pe care le descrie mai sus MacAndrew, functioneaza…si cu driverul de care am zis mai devreme!:slight_smile:

Da. Numai ca eu am Yosemite si tu Mavericks.

Ei, bine că s-a rezolvat. Ca idee de bază: dacă driverul disponibil nu merge, este f. probabil că nu a fost actualizat. Trebuie căutat unul mai nou, inclusiv pe site-urile firmelor concurente (eu țin minte că mi-a mers pe RDS un driver tras de pe site-ul Orange, la un moment dat). Este de asemenea posibil să mai trebuie bibilit la nr. de acces, acel *99# etc.

mie mi-a mers exact cu acel *99# :smile:

Păi da, și la mine la fel, pe cînd foloseam jucăria aia. Dacă nu am pus manual aia, nu mergea.