Problema bluetooth macpro

Am un macpro 5.1 2010 si folosesc magic trackpad.
Problema pe care o am este ca tot timpul “imi cade semnalul” bluetooth respectiv se tot deconecteaza / conecteaza trackpadul, plus ca atunci cand merge imi tot sacadeaza. Am incercat cu un alt trackpad, dar problemele is identice.
In prima faza am inteles (de pe forumuri) ca ar fi din cauza ca folosesc placa usb3.0 pe pci si ca ar interfera. La placa usb 3.0 nu pot renunta, pt ca imi tin toate fotografiile pe harduri externe si am nevoie de viteza.
Variantele care suna plauzibil sunt fie sa folosesc o antena wifi pe care sa o leg in locul celei de bluetooth, sau sa-mi iau o placa pe pci speciala pentru wifi si bluetooth, pe care sa o recunoasca nativ sistemul de operare. Se pare ca adaptoarele BT usb, nu-s asa de ok…
Intrebarea mea este: a mai intalnit careva problema asta?
Cum s-a rezolvat?
Ce placa pci imi recomandati?

Dacă muți trackpadul mai aproape de computer, merge?
Pune o antenă externă pentru Bluetooth.

Am pus macul pe birou la 30-50cm de trackpad, și tot așa făcea. Mult mai des de cand am pus placa usb 3.0 pe pci.
O sa pun o antenă Bluetooth, doar că tot nu voi avea airdrop.
Mă gândesc să cumpăr ceva placă făcută special pt 5.1 care sa îmbunătățească atât semnalul wifi cat și cel Bluetooth, și să-mi permită airdrop.

@tudor stii de unde pot cumpara antena cu mufa deaia mica? Gasesc pe ebay, dar nu gasesc in Romania. Oare imi poti recomanda ceva service?