Problema bateríe iPad Air

Salut, am un iPad air cumparat aproape nou de cateva luni, cu care nu am avut absolut nici o problema pana de curand. Prima oara am avut o problema cu incarcatorul si a trebuit sa il schimb, dar a durat aprox. 2 saptamani timp in care nu l-am folosit deloc (si lipsa de timp mai mult) deci implicit a fost inchis. I-am cumparat incarcator nou, cablul ca acea chestie care intra in priza era ok.

Nu numai ca dureaza peste 12 ore sa se incarce complet dar acum bateria nu ma tine mai mult de 5 ore. Inainte de asta, ma tinta in jur la 14-15-16 ore lejer. Nu-mi vine sa cred sincer, si nici idee ce a putut sa ii cauzeze asta. Sper sincer sa gassen ceva pentru ca in felul asta bateria se va descarca mai repede ca niciodata, si sa précizez ca i-am dat update la 9.2 cred, ultima versiune de iOS, nu stiu cat e ‘‘de vina’’ dar poate e important de stiut.

De exemplu, mai devreme avea in jur la 50% si acum are undeva la 30% in conditiile in care nu l-am folosit deloc, Orice ajutor e apreciat. Multumesc !!!

Vezi la Settings - Battery, ai un top al aplicațiilor care consumă cel mai mult bateria. Poate o fi vreuna care-și face de cap.

Am vorbit maxim 2 ore pe Skype si o ora de browsing pe net dar atat. La aplicatii, apare Skype, Safari si Facebook dar nu inteleg de ce sa consume asa exagerat. Chiar si in stand by se ‘‘topeste’’ bateria rapid. Oare sa am un virus in sistem?

Nu există viruși pentru iOS. Presupun că nu ai făcut jailbreak, nu? Vinovată e o aplicație sau bateria, care s-o fi defectat.

Acum folosești un încărcător original Apple pentru iPad? Dacă nu e unul original, ce putere are?

De vreme ce e în garanție, folosește-o. Dacă vrei cumba să te convingi singur care ar fi hiba, fă backup apoi restore și nu mai instala nimic. Dacă merge OK, aveai o problemă de soft, dacă bateria se descarcă rapid, du-te cu el iar la garanție.

Nu am facut jailbreak, nici nu stiu exact ce e sincer. Pai i-am schimbat acel cablu usb cu care se incarca, nu si ‘‘chestia’’ care intra in priza(care e originala de alfel-12W parca), stiti ca iPhone-ul/iPad-ul poate fi incarcat si prin cablu USB direct. Eu l-am luat de la un service din oras si mi-au spus ca e original, inca mi-au dat si o garantie ceva. Dar oare sa aiba de-a face puterea acelui cablu cu faptul ca se descarca rapid?

Backup si restore, adica sa sterg tot ce am pe el? inclusiv setarile…

Păi dacă vrei să afli dacă e o aplicație care face figuri, e cel mai simplu. Sau schimbi bateria direct.

E bine daca se poate schimba, dar unde as putea sa o schimb? in orice caz diseara sterg TOT de pe el, sper sa se rezolve.

Păi nu ziseși că e în garanție?

Nope, nu e.

Păi atunci ia-o pas cu pas… Dacă bateria are mai mult de 2 ani, este foarte posibil să ceară înlocuirea.

Ok, voi incerca dar totusi asa dintr-o data sa nu ma mai tina bateria, in conditia in care luna trecuta ma tinea de peste 5 ori mai mult…mersi!

Da, e ciudat… și din experiența mea rezultă că o baterie nu moare brusc, ci gradual.