Preferinte de sisten si App Store blocate

Buna! Am primit un Macbook din strainatate sigilat si dupa activare am constatat ca preferintele de sistem si app store nu pot fi accesate. Imi poate spune cineva despre ce este vorba?

Nu cred, nu dai niciun detaliu. Dacă macul a fost nou, deci tu primul utilizator…
P.S. Descrie succint ce ai vrut să faci și ce mesaje apar pe ecran, ce spui tu acolo e ceva gen „vreau să plec cu mașina, dar nu pornește, ce are?”.

Buna! Din păcate sunt proaspăt “migrant” de pe Windows pe MacOS și nu ma prea descurc dar o sa încerc sa trimit niște poze cu mesajele afisate

Este suficient să descrii clar, pe puncte și, dacă apar mesaje, să spui ce scrie acolo. Capturi de ecran (screen shots) faci cu tasta command (fluturaș) – shift și…
3 = tot ecranul
4 = apare o săgețică și o tragi peste zona dorită
5 = fereastra activă

Cele 3 taste se apasă simultan, pozele se salvează, uzual, pe ecran. De exemplu, mai jos ai o captură cu secvența command-shift-4

26

!

Multumesc!

Da, clar, calculatorul are cont principal de administrator, tu ești logat într-un cont „standard” fără drept de administrare. Ca să poți modifica, fie te loghezi în contul principal de admin, fie din contul de admin modifici permisiunile să fii și tu admin.

Mulțumesc! Dar e un pic mai greu pentru mine pentru ca sunt nou in MacOS. Așa cum am spus, am primit MacBook-ul nou, sigilat și l-am activat cu contul meu de I Cloud același de pe iPhone-ul meu. Ma puteți ajuta sa străbatem impreuna pașii pentru a rezolva problema? Tel.0766518514. Mulțumesc!

În mar., 19 feb. 2019 la 21:26 Cattus Thraex via MacForum noreply@macforum.ro a scris:

Hm, așa să fie oare? Un calculator nou are un singur user și cela admin implicit.
Te duci la system preferences (preferințele de sistem) și te uiți/setezi: sus stânga la merișor și apeși, apoi alegi și setezi:
24

Captură de ecran din 2019-02-20 la 14.13.05.png

În mie., 20 feb. 2019 la 09:22, Cattus Thraex via MacForum noreply@macforum.ro a scris:

Nu știu ce e asta… Tu ai un sistem hack? Colegi de pe forum, dați o mână de ajutor…

Colega, trebuie să ai ceva care seamănă cu ce vezi mai jos. Dacă nu ai, pfui… nu știu ce sistem rulezi tu acolo, o fi ceva sovietic ori nord-coreean.
32

Sau așa:
01

Mac-ul a venit din Olanda deci…din vest. Exista o modalitate de resetare?

În mie., 20 feb. 2019 la 18:02, Cattus Thraex via MacForum noreply@macforum.ro a scris:

Dacă nu are parolă firmware, da. Dar să fie clar: NU a fost calculator nou, posibil unul ciordit.