Pornire MbA

Craciun Fericit tuturor in primul rand !
Imi poate spune si mie cineva cum pot scapa de cei 2 useri vizitatori care apar din pornesc laptopul ? Pe unul din ei nu ma pot loga deloc , pe celalalt ma pot loga si am acces doar la Safari dar eu nu ii doresc. Este laptopul personal , doar eu umblu pe ele si nu am nevoie de ei. Au aparut din senin fara sa fac nimic , m-am uitat putin prin setari dar nu stiu cum sa ii scot . Va multumesc frumos ! Atasez si o poza .

„Din senin” este exclus să apară, dar e bine să ai un cont de tip „oricine”, cum am și eu, fără parolă, ca să nu lucreze lumea pe contul meu. Orice utilizator altul decât admin-ul se adaugă/se șterge din system preferences/users (preferințe de sistem/utilizator). Ai opțiunea de a șterge definitv contul ori de a-l arhiva (șters temporar). Selectezi userul pe care vrei să-l ștergi și faci clic pe „-” (jos stânga), iar pe „+” dacă vrei să adaugi user.

Eu nu stiu sa-l fi activat , cred ca dupa un update s-a intamplat asta . Nu il pot sterge din acel “-” pentru ca nu pot apasa pe el

Eu nu folosesc româna, acela trebuie să fie „Guest user” și, într-adevăr, îl pune sistemul automat. De ce vrei să-l ștergi? Ocupă spațiu zero pe disc.
Dacă insiști, ai aici niște indicații (nu le-am urmat, dar ar trebui să meargă).

Ma enerveaza pe mine , inainte imi aparea direct fereastra de login trebuia doar sa introduc parola . Alta intrebare , la utilizatori in afara de mine mai am un user , pe care l-am mutat in cosul de gunoi dar nu il pot sterge deoarece imi apare eroarea “Operația nu poate fi efectuată deoarece articolul “Pictures” este în curs de utilizare” . Nici nu pot deschide folderul deoarece " nu am permisiunea " . Ce sa ii fac sa scap de el ?

Păi de userii inactivi scapi cum ți-am spus, cu acel buton „minus”. Eu nu știu cum l-ai șters tu, dacă l-ai aruncat la coș pur și simplu nu ai făcut bine, nici nu știu cm s-ar face asta „din mers”. Cred că ar merge cu Onyx, comanda de șters forțat coșul (atenție la versiunea de Onyx, este una pt fiecare generație de macOS) sau din command line:

Nu pot scapa de el . Deci nu am acces la acel minus te poti uita in poza ca nu pot apasa decat pe “+” minusul este incactiv sa zic asa . Daca vreau sa ma loghez pe el imi cere parola , pe care nu o stiu pentru ca nu stiu cum a aparut acolo . Eu sunt administrator deci nu ar fi asta o problema

Posibil să fie fără parolă. Dacă vrei să ai un sistem curat, fă backup și repui sistemul de la zero. Ca să ai curățenie totală, trebuie să-l pui de pe un stick USB, altfel păstrezi și toate vechile cadavre de prin sistem.

Mersi pentru sfat. Totusi poate fi de la FileVault ? Am incercat sa-l dezactivez si nu mai apare acel utilizator in plus , l-am activat la loc iar imi apare . Daca da cum functioneza acest FileVault ? In setari scrie ca a fost generata o cheie de recuperare pe care eu nu o am nu stiu nimic despre ea.

Multumesc frumos

Nu folosesc File Vault, deoarece nu lucrez cu documente secrete, bancare, NATO, SRI sau alte d-astea. File Vault face criptare tot timpul, iar dacă l-ai pus și ai uitat parola, adio recuperare date.