POP - Blocker

salut , stiti ceva sa opresc pop blocker sa numai apara gen intru pe filmeonline cand sa dau sa deschid un film, imi apare tot felul de pop windows pe windows a mers sa pun pop blocker aici ce trebuie facut pe macos? multumesc

Păi asta face parte din jocul reclamelor…
Există diverse soluții, cum ar fi asta. Atenție, nu am testat-o, toate aplicațiile de acest tip pot ascunde alte necazuri.
Mai degrabă ți-aș sugera așa ceva.
P.S. Ah, nu-mi spune că e mult să dai pe extensia aia 15 lei…

am instalat ad guard degeaba … eu vreau sa dispara reclamele dar si cand intru pe un site cand dau un click gen deschid un film online imi apare new tab cu reclame si e enervant , pe windows folosesc pop up blocker ( pentru pop-uri ) si adblock reclame.

inca ceva imi poti spune cu bateria daca il tin in priza se face cicluri la baterie cat timp il folosesc sau cum ar trebui sa folosesc ?

Despre baterie citește aici.

Ad blocker-ele nu pot ascunde și reclamele din clipuri. Sau cel puțin nu la fel de eficient. Ce fac eu e să dau full screen la clip. Dacă e format flash, în Chrome, de exemplu, dispar reclamele. La cele de YouTube, ar trebui să fie eficient AdBlock sau uBlock. Dar am observat că majoritatea blockerelor merg mult mai prost în Safari decît Firefox sau Chrome. Ba chiar YouTube-ul merge mai prost în Safari cu orice blocker. La mine, cel puțin.

da , dar ce ma enerveaza e ca cand intru de exemplu sa vad film online se deschide pop up si asta e cel mai enervant asta vreau sa il blochez mai mult pe windows imi merge cu pop up blocker.

Eu nu am reușit niciodată să blochez reclamele din clipurile flash. Doar pe cele de YouTube. Cînd vreau să văd TV online în format flash, nu cu Sopcast, apar acele reclame de care scap dînd full screen, ți-am spus. Altă idee sau soluție nu am.

pfff… m-am uitat pe topicul care mi-ai dat cu bateria dar nu inteleg ?

eu detin 2015 pro 13 inch are 118 cicluri … e bine daca stau cu el in priza ? e bine daca fac asa

  1. sa stau cu el in priza daca sunt acasa
  2. sa il las pan la 20 la suta il incarc pan la 95
  3. o data pe luna il descarc complet il pun la incarcat si nu il folosesc pana nu e 100 incarcat ?
  • Stai cu el în priză cît vrei, dar o dată la 2-3 zile îl folosești cîteva zeci de procente (20-30%, să zicem);
  • Aproximativ o dată pe lună descarcă-l pînă la mai puțin de 20%. Nu neapărat pînă se închide. De fapt, nici nu e bine pînă se închide. Apoi îl poți folosi în timp ce se încarcă.

Atît.

Partea cu descărcatul complet nu prea mai e necesară la modelele recente. Doar dacă observi comportament ciudat la baterie (descărcări subite, de exemplu sau să nu se mai încarce peste un procent) faci treaba aia. Mai exact, o calibrare. Dar nu e necesară decît în situații cu probleme sau suspiciuni.

Deci nu e problema cand e la incarcat sa sa stau pe el… iar daca ar fi sa nu fie in priza e ok sa il las pana la 20% il incarc pana la 80-90 si dupa iar ma folosesc de el in ziua aia ? multumesc frumos.

Da, este.

Ideea e că sub 20% e aproape echivalent cu descărcarea completă. De aceea, dacă ai de ales, nu-l lăsa mai des de 1-2 ori pe lună să ajungă pe roșu. Iar la încărcare, dacă ești acasă, încarcă-l full și stai pe el, atît cît se încarcă, cît și după ce e full, dacă vrei.

Dacă ești în vreo deplasare sau nu poți să respecți asta, n-are nimic. Fă-ți treaba și bucură-te de el, e mai important decît rigoarea încărcărilor. Oricum, singurele comportamente care chiar ar face rău ar fi ori să-l descarci complet zilnic sau foarte des, ori să-l lași în priză cu săptămînile. În rest, totul e OK.

Iar dacă pleci vreodată și nu-l folosești cîteva săptămîni, lasă-l undeva la 50-60%. Apple nu recomandă depozitarea cu bateria full sau descărcată pentru mai mult de cîteva zile.

multumesc mai lamurit , eu o sa fac asa il las pana la 20-30 si il incarc full si dupa il scot din priza si ma folosesc si tot asa… acum ca sunt la inceput e primul macbook o sa il cam uzez mai des.

cand las clapeta jos e ok asa sa nu-l sting , sau cand imi recomanzi sa il inchid ? mie imi place mult ideea sa nu-l mai inchide deloc. iar cand las clapeta inchisa e ca si cum ar sta standby ?

Nu-l închide. E OK cu capacul pus, adică în sleep.

multumesc mult pentru timpul acordat … va multumesc.

Eu folosesc Chrome (nu m-am putut obisnui cu Safari, mi se pare mai ok Chrome-ul) si folosesc asta pentru ce ai zis tu. Isi face treaba de minune la mine.

LE: Daca merge si la tine, lasa un mesaj sa stim, sunt curios si eu. :wink:

Eu folosesc pi-hole - poate e un pic mai server. Teoretic nu mai am reclame in rețeaua locală.

Poi am cautat chrome dar nu-l gasesc sa il descarc, ma cam bate inca sunt la inceput.

rlodina - o sa incerc si eu dar mai mult sper sa blocheze pop up. app mi-am luat pan la urma sh macbook pro 13.3 inch 2.7 ghz 128 ssd si 8 gb 1900 mhz … 40 mil cu 118 cicluri ce parere ai ?

PS : Am instalat google pan la urma si am pus contul meu si a venit cu setarile de pe windows cu pop up si etc si chiar merge nu mai apare pop insa am si adblock pe google dar se pare ca nu funcioneaza asa bine dar e ok.

Eu folosesc Chrome din prima zi, cu adblock plus si Popup blocker(din link-ul de mai sus) si nu am treaba cu reclamele nici la filmele online.

Offtopic: E ok pretul. Eu am prins acum 3 luni un MBP 15’’ mid 2015 (i7 2.2Ghz, 512SSD, 16GB Ram) sigilat in cutie, cu 5800lei. Pe OLX.

@rlodina, eu nu reusesc sa instalez pi-hole. “You are root. OS distribution not supported”

N-ai un linux prin bătătură ?

Eu l-am instalat într-un Raspberry PI (nu-l pune pe macOS):

  • ~ 190 lei
  • consumă extrem de puțin
  • poți să-i dai o mulțime de sarcini utile
  • orice experiență cu terminalul (ssh), în cele din urmă, nu poate fi decât benefică - este un bagaj de cunoștințe prețios
1 Like

eu recomand chrome cu pop blocker ca merge perfect.

Inca ceva, voi cum lasati macbook-ul, cu clapeta inchisa mai tot timpul ? cand ii da-ti shutdown la macbook-ul vostru ?

O sculă alimentată cu curent electric se deteriorează la pornire, deci nu opri (shut down) decât dacă bateria a coborât prea jos și e pericol să se oprească jucăria din lipsa curentului dacă ești undeva pe drum și nu poți conecta alimentatorul. Închide capacul și gata. În funcție de model, un notebook poate consuma cam între 5 și 10 % din baterie într-o noapte. Deci, dacă arată 10 % și închizi capacul la ora 0, este f. posibil ca la ora 8 dimineața bateria să fie spre zero. Pe secvența asta, conectează alimentatorul înainte să faci nani.