Poate Parallels să limiteze frecvența procesorului?

Întrebarea este pentru utilizatorii de Paralells. Sunt curios dacă se poate seta frecvența procesorului mai joasă decât în relaitate. Aparent, VMWare Fusion nu știe asta și-mi rulează o biată mașină virtual cu XP la 2GHz, lucru inutil că-mi încălzește moderat sistemul (spun moderat pentru că ventilatoarele nu pornesc). Ar fi ideal dacă aș reuși să o țin pe la 800 MHz, este mai mult decât suficient pentru XP.

Parallels are câteva setări în sensul ăsta:

  • Poți alege câte CPU-uri folosește mașina virtuală (între 1 și 8).
  • La setarea pentru performanțe ai două opțiuni: Faster virtual machine și Faster Mac.
  • Opțiunea Adaptive Hypervisor distribuie resursele între host și mașina virtuală în așa fel încât atunci când Windows e în background consumă mai puține resurse.

Și Fusion mă lasă să aleg numărul de core-uri, în funcție de câte am fizic, dar la WIndows XP e bine să rămână unul singur. De a doua opțiune, parcă îmi amintesc că am văzut-o prin versiunile mai vechid e Fusion, dar astăzi pare să fi dispărut.

Deci nu se poate seta manual frecvența procesorului. Parcă văzusem asta pe undeva, dar nu mai știu dacă în versiunile mai vechi de Fusion, Workstation, Paralles sau VirtualBox.

Eu îți recomand să descarci un trial de Parallels și să vezi cum merge. Mie mi se pare foarte bine optimizat pentru a consuma resursele într-un mod echilibrat.

Exemplu de utilizare a resurselor cu Windows full screen: