Placa video imac 27 inchi 2011

Salut, am un imac 27 inchi 2011 si are probleme la placa video AMD6970 2GB, intrebarea ar fi mai exista si alta placa ce i-ar putea lua locul, reparata am inteles ca nu prea ar merita, multumesc.

Mi-am schimbat placa video, am pus o placa GTX765 , functioneaza totul, doar ca ventilatorele au luat-o razna cel de la placa video merge la maxim. Mi-am instalat o aplicatie de reglat turatiile ventilatoarelor doar ca mi se pare ca se supraincalzeste tot imacul mai ales in partea stanga sus cum stai cu fata la monitor. La fel si procesorul daca nu reglez turatia la ventilator mare se supraincalzeste, inainte de schimbarea placii video nu am avut problemele astea. Stie cineva ce ar putea fi? Multumesc

Salut, am aceasi problema, am luat jos originalul si am pus la baking dar sa miscat una dintre chipurile de memorie :))) nu stiu daca mai are rost sa incerc. Oare pot sa pun in loc si varianta nvidia? Racirea se potriveste etc? Sau a mai facut cineva monitor din imac?

O generație scurtă de iMac-uri a putut fi folosită „nativ” ca monitor. După părerea mea, transformarea unui iMac în monitor este prea complicată și nu merită ca investiție. În fond, dacă îl poți vinde așa cum este poți lua prețul unui monitor bun.

Da, sa vad daca gasesc ceva plava video sau daca merge asta maina dupa baking. Am vazut ca e un kit cu 35 usd care face un monitor simplu din imac. Ca ultima solutie. Si atunci as baga la un mac mini.

Mai e si asta. Insa nu stiu daca trebuie placa video sa mearga sau ia direct totul de lamun mac mini de exemplu.

Vezi despre ce generație de Imac-uri e vorba, sunt diferențe destul de mari. Sigur, dacă ar fi simplu și așa ieftin, merită să-l transformi într-un monitor. Dacă te orientezi spre mini cu M1, prețurile au scăzut, modelul de bază (cu SSD la 250 GB, cum am și eu) a scăzut pe la 3600 lei, eu l-am luat cu 3850 și am fost mulțumit la ora aia, uzual prețurile erau peste 4500.

Văd că nu e ușor. În fine dacă găsesc acest kit pot să fac un monitor bun.
https://www.amazon.com/dp/B07R2NLVWP/ref=cm_sw_r_tw_dp_TR9WF5DQ166VGG8G3DXY

Da, ar fi OK, văd însă că nu e disponibil. Acolo menționează că îi poți scrie ca să fie sigur că e compatibil.

Nu tine de topic, am vrut sa iau ceva cu M1 dar eu lucrez pe adobe intensiv. Si vad ca acolo inca nu e smooth treaba. Nu stiu sa iau ceva cu intel sau sa mai astept cu M1? Photoshop deja merge nativ si cred ca e numai cateva luni pana se rezolva si restul.

Adobe le-a portat ori le va porta pe toate spre Universal binary, de restul nu știu. Depinde cât de grăbit ești, personal cred că este ultimul an când Apple se va mai implica masiv să mențină zona Intel în atenție, din primăvara anului viitor nu cred că va mai acorda atenției zonei Intel, se vor preocupa exclusiv de zona Apple Silicon.
P.S. Văd aici o listă cu aplicațiile lor care rulează în Rosetta și mențiunea că două dintre ele, Photoshop și Lightroom, merg nativ în M1, cu unele „issues”. Mai spun acolo că se lucrează intens la versiunile native pt M1. Sigur, va mai dura, probabil le vor lansa gradual în cursul acestui an. Eu nu pot aprecia ce și cum, știu că fi-mea, studentă la arhitectură, le folosește pe un MBA cu M1 la bord și merg OK. Problema ei este că unele aplicații CAD de care are nevoie nu au versiune de macOS, ci numai de Windows.
Ca atare, părerea mea este că, dacă vrei un mac nou, să te orientezi spre Apple Silicon. Dacă nu te grăbești, mai așteaptă un pic, probabil vor lansa noul iMac cu M1/M2 în aprilie, așa s-ar zvoni. Și un nou MBP, cel de 16 inci. Problema lui Apple acum este, cred, că va trebui să coopereze cu marii dezvoltatori, precum Adobe, pt a urgenta portarea aplicațiilor spre Universal Binary. Cele pe care le folosesc eu, zona procesoare text, este cam gata, sunt portate, au mers repede. Cele din zona grafică-CAD merg însă mai greu, sunt aplicații complexe.

Dacă ai bani de un Mac nou, ia unul cu Apple Silicon. Eventual mai așteaptă până spre toamnă, dacă poți, că vor apărea și alte modele, mai performante. Nu mai are rost să investești bani în computere cu Intel dacă vrei macOS.

Absolut, este clar că Apple a tras de timp ca să-și pună la punct procul lor, de anul viitor vor abandona complet mac-urile Intel, vor face update-uri de rutină ale aplicațiilor și cam gata. Epoca Apple-Intel s-a încheiat.

Dacă nu mă înșală memoria, prima demonstrație cu un mac având Apple Silicon inside a fost la WWDC 2020 și era un iMac. Dezvoltatorilor li s-a distribuit atunci Macmini din motive de confort. Cîteva luni mai tîrziu, au apărut primele 3 modele cu M1: MBA, MBP și Mac Mini. Ca atare, cred că prin aprilie vom asista la lansarea primului iMac cu Apple Silicon, poate cu mai multe configurații. Cred că vor lansa și un model superior de MBP, iar pînă la sfîrșitul anului Apple va trece integral la Apple Silicon.

Buna, in timp ce astept comanda am vazut ca multi prefera external gpu, dar cred ca cu cea interna rupta nici asa nu functioneaza. A incercat cineva?

Pe net sunt diverse discuții, nu e nimic sigur pe lume, s-ar putea să meargă, s-ar putea să nu meargă. Pe un forum mac în engleză s-ar putea să ai informații mai bogate, acolo ai și ingineri din zona Apple care răspund.

Bună. Am luat o placă second dar tot nu pornește nici în recovery mode. Poate să fie altceva? Cam așa arată, cred că tot cu placă video e ceva. Any ideas?IMG_0226 IMG_8557

Nu mă pricep la hardware, dar ai fost prevenit că s-ar putea să meargă, s-ar putea să nu meargă. Poate sunt forumiști care pot da soluții concrete.

Da, insa e acelasi model.