Pierdere conexiune wifi

Am o problema la conexiunea wireless, mai exact atunci cand downloadez se pierde conexiunea pt 1-2 secunde dupa care isi revine. Momentan iau internet de la un vecin intrucat urmeaza sa ma mut si mi-am suspendat temporar abonamentul si nu stiu exact care-i treaba cu router-ul lui. Am atasat o poza in care sunt mai multe detalii despre conexiune.

Pana azi nu am mai avut problema asta. Stie cineva care ar putea fii cauza? E de la mac sau de la conexiunea de internet/router? Dupa cum se vede, semnalul de la router-ul lui e full, cu toate ca sta cu un etaj deasupra mea.

De asemenea, am observat ca rata tx fluctueaza, cand e 52 mb/s cand e 39 mb/s si fluctueaza si INDEX MCS-ul, cand e 4, cand e 11.

Nu cred că se poate rezolva „științific”, dar îți pot spune o pățanie similară din vară. Am stat la un amic, avea un router wi-fi, inițial a mers, a doua zi abia se mișca, se mai întrerupea, iar se oprea… A treia zi l-am rugat să scoate routerul din priză și să-l reconecteze după un minut. A mers ca uns, relativ rapid (cred că mai rapid de cum era nu se putea) și fără întreruperi.
Deci l-aș ruga pe vecin să facă la fel, eu zic că va fi mai bine.

la mine merge perfect pana incep sa downloadez. Atunci se intrerupe, dar ti-am spus, intreruperi foarte scurte 1-2 secunde dupa care isi revine functioneaza o perioada si apoi iar se intrerupe. Daca opresc donwloadare functioneaza ft bine.

Se gâtuie țeava, dacă folosești o aplicație de torente, setează manual fluxul mai jos.

folosesc utorrent.

Limitează numărul de conexiuni simultane în uTorrent. E posibil ca routerul să facă figuri atunci când uTorrent acceptă prea multe conexiuni.

numarul e mereu limitat la mine. Se facea un singur download si atat.

Dacă și amicul/vecinul tău făcea același lucru sau intra pe net să se joace online, de ex., iar conexiunea are MB/sec limitați, este firesc ceea ce descrii.

Nu e vorba de numărul de download-uri, ci de numărul de conexiuni. Pentru fiecare torrent pe care-l descarci, uTorrent se conectează simultan la zeci sau chiar sute de alte computere de pe internet. Există setări cu care poți limita numărul de conexiuni per torrent sau la nivel global. Transmission are, îmi închipui că și uTorrent are așa ceva. Dacă găsești acele setări, limitează conexiunile la 10-20/torrent sau mai puține și vezi dacă se mai întrerupe netul.

Toate aplicațiile de torente au setarea asta…

Am rezolvat, multumesc !