Photos și meclele

Azi am importat primele 600 de poze în Photos. Mi se pare mie sau Faces chiar nu are opțiune de selecție contiguă și non-contiguă? În șirul ăla lung de mecle, trebuie să le elimin manual una cîte una, nu merge selecție continuă și necontiguă, corect? Nici să aleg aceeași meclă noncontiguu, cînd sînt sigur că e aceeași?
Dacă e așa cum văd eu, e aiurea. Începi să grupezi meclele și, după ce termin o serie, se revine mereu la început și o iei din nou de la capăt.

Mda, e cam incomod de lucrat cu fețele în Photos. Deși programul face o treabă bună la recunoașterea lor. Mie nu-mi place că Faces nu se sincronizează în iCloud.

Deci e cum am bănuit: nu poți face selecție continuă/necontinuă. Ar fi așa de ușor să includă chestia asta, ar mări f. mult viteza de ordonare a pozelor. Și mai enervant este că, după ce adaugi o meclă la colecție, lista aia lungă revine la început, nu unde te-ai oprit, iar o iei de la capăt. Foarte obositor… Altfel, da, mi-am ordonat frumos pozele familiei din bibliotecă și e chiar ceva util. Identificare meclelor e mai bună decît la aplicațiile anterioare. Sper să o perie un pic. Cel mai mult m-ar interesa un Enhance global, pe un folder întreg de scanuri din filme și selecția asta în Faces.
aș putea face prima acțiune în Aperture, dar mi-e teamă să nu mă încurc în biblioteci și să pierd date.