Permissions repair help need dupa SnowLeo PPC install failed

Salut!

Cu multumiri anticipate rog sa-mi trimiteti un script pentru Permissons Repair, dupa ce nu-mi mai pot accesa continutul pe o partitie a unui Hard. Am derulat cu mai multe programe “permissions repair”, insa problema persisita.

Continutul partitiei in cauza se vede, insa accesarea e foarte lenta, iar cand as deschide un file imi da mesajul ca nu poate accesa file-ul sau file-ul e corupt…

Problema a aparut dupa ce din nefericire pe o partitie a Hard-ului am incercat instalarea SnowLeoPPC astfel:
https://macintoshgarden.org/apps/mac-os-106-snow-leopard-powerpc-beta-10a190

https://archive.org/download/10.6-snowleopard-10a-190-clientdvd

Daca eventual ceva e formulat neinteligibil, e din cauza nepriceperii, si va rog sa-mi dati intrebari ajutatoare…

P.s.: nu am problema de DiskPermissions (pe SystemDisk) pe partitia pe care a fost instalarea nereusita de SnowLeo (ulterior sters prin repartition), ci e problema de FilePermissions pe o alta partitie pe care sunt file-uri de care as avea nevoie.
Cu ani in urma am avut o situatie asemanatoare sub Tiger, cand mi-a rezolvat problema un script trimis (de negasit insa) de un user beszeljukmac.com (forum vechi in maghiara).

Ai făcut instalare non-standard de sistem fără backup prealabil? Poate fi nasol atunci, este foarte posibil să nu mai poți recupera permisiile. O soluție ar fi să selectezi cu buton dreapta folderul cu pricina și să dai acces oricui, inclusiv folderelor și fișierelor la nivel inferior. Este posibil însă ca operația să nu reușească și să nu mai poți recupera nimic.
O altă soluție ar fi să folosești Onyx, o versiune veche pt acel sistem, numai că tu ai instalat, dacă pricep bine, un SL non-standard pt PowerPC.

Merci. Am inceput cu Onyx, dupa care toate programele cunoscute cu functii de Disk/Partiton Repair, Disk/Partition Rebuild, etc.
A fost install SL non standard prin FireWire, pe o partitie a unui disk extern, cu intentia sa evit riscul busirii a ceva. Desigur, trebuia pe un Hard separat, cu toate riscurile excluse, dar din pacate actul e consumat…

OK, dar backup-ul e sfânt, nu? Și de ce un SL non-standard? Pentru PPC te oprești la Leopard. Nu cred că mai oferă cineva suport pt un sistem așa vechi, mai ales pt unul non-standard. Acuma, de curiozitate: de ce ai instalat acel sistem?
Eu unul nu știu cum s-ar putea rezolva problema, poate știe cineva din command line. Eu am găsit asta:

Nu știu dacă e identic pt acea versiune.

Merci pentru sugestie.

Mi s-a parut provocare sa evouleze parcul meu PowerBookG4 catre SnowLeo asemenea (chiar daca cu un hack de alta natura) evoluarii de pe vremuri cu G3 Pismo catre Tiger…

După știința mea, sistemul va putea fi repus pe picioare reinstalând un sistem curat care, implicit, va însemna stergerea discului. Tot după știința mea, permisiile pot fi reparate dacă nu au fost corupte de un sistem „cu bube”. Dar, pe faza asta, dacă nu ai backup, nu mai ai ce pierde în plus.

Argument in plus la provocarea intampinata:

Da, mi s-a topit curiozitatea după ce am mai studiat problema!