PDF „la grămadă“ (batch-convert to PDF)

Mai prin var, vine vorba la facultate să convertim un snop de vreo 200–300 fișiere doc și docx în PDF. Cum lumea mă știe mai priceput, evident nu scap de sarcină. Dau să fac pe deșteptul cu Automator, dar nu reușesc să creez mica aplicație.
Intru pe forumul de discuții mai serioase din SUA și, după sugestii și sugestii, am dat peste ceva mic și simpatic numit PDFWriter:

Descarc instalez, activez. Works like a charm. Nu numai cu fișiere doc și docx, ci cu orice fișier printabil și pt care există cel puțin o aplicație care îl poate deschide și citi.
Se lucreză simplu: tragi cu mausul cîte aplicații dorești (nu am exagerat, nu l-am înecat cu sute de fișiere simultan, am pus 10), micul utilitar le deschide o fracțiune de secundă ori ceva mai mult, depinde de fișier, le închide, generează PDF-ul și trece la următorul fișier.
Eu sînt foarte mulțumit de jucăria asta, mai ales ă ultima versiune de Automator din Yosemite se pare că nu mai știe să convertească doc și docx în PDF-uri.

1 Like

Nu e vina lui Automator: din nu știu ce motive unul din update-urile recente de Office 2011 a dezinstalat acțiunea de conversie în PDF a fișierelor Word (acțiune care fusese instalată tot de Office).

Ei, a cui o fi o fi, dacă nimeream din prima nu mai căutam soluția asta, care e și mai bună, deoarece trece în pdf orice fișier tipăribil.

Salut,
Cum as putea sa schimb calea unde se salveaza documentul “printat” cu pdfwriter, daca stii.

merci

Nu știu, setare nu are, poate dacă te pricepi la programare. Sau scrie-i flăcăului. Și pe mine mă enervează, dar te duci acolo prima oară și tragi pe bara din stînga Finder-ului folderul ăla și-l ai mereu la îndemînă.

Exact asa am facut si eu, dar, preferam sa mearga schimbata locatia.

merci de raspuns.