PDF cu split pages –> pagini individuale

Se dă următoarea temă: am un PDF al unui volum cu paginile diferite stânga dreapta, există vreo metodă simplă ori rezonabil de simplă de a converti acel PDF cu paginile splituite pe aceeași pagină a PDF-ului în două pagini distincte? Adică să ating stadiul ca mai jos (original urmat de rezultatul pe care l-aș dori):

 1. Original
  Screenshot 2021-10-15 at 22.32.14
 2. Rezultatul dorit:
  Screenshot 2021-10-15 at 22.32.26
  Screenshot 2021-10-15 at 22.32.35

Cred că merge cu Acrobat. Dacă nu direct, atunci așa:

 1. crop stânga → fișier1.pdf
 2. crop dreapta → fișier2.pdf
 3. combinare intercalată a celor două fișiere.

Pașii 1 și 2 cred că se pot face și în Preview. La combinarea intercalată a paginilor s-ar putea să trebuiască un soft mai deștept. Dacă vrei, trimite-mi fișierul și încerc cu Acrobat.

Mulțumesc. Da, mai degrabă îți trimit fișierul, până apuc eu să învăț va mai trece timp. Dar aș învăța, uneori e utilă secvența asta. Ți-l trimit prin e-mail.

Era mai de mult o aplicație, care făcea asta automat. Îi dădeai un folder cu paginile impare și un alt folder cu paginile pare și le combina automat. Mă enervează că nu-mi aduc aminte cum se numește.

Sejda este numele. Era și ca aplicație, doar că pe bani.
Iar FineReader când face OCR după PDF-uri scanate câte 2 pagini, poate și să le spliteze, doar că dacă scanarea nu a fost perfectă, nici splitarea nu va fi chiar pe mijloc.

A, mișto, mă uit. Nu am nevoie constant de așa ceva, dar uneori e nevoie, de exemplu sunt multe cărți scanate cu paginile pare-impare ca o singură imagine, ar fi mult mai comod să le „spargi” în pagini individuale.
Cât privește costul, acolo scrie „Files stay private. Automatically deleted after 2 hours.
Free service for documents up to 200 pages or 50 Mb and 3 tasks per hour.”, cred că ce am nevoie acum are sub 200 pagini, voi testa.
P.S. Văd că și varianta desktop merge free cu limită de pagini pe zi. Dacă văd că mă aranjează, poate mă fac pro-Sejda!
Screenshot 2021-10-17 at 13.38.21

Am rezolvat problema simplu în Acrobat Pro, folosind acest script:

A se reține că orice operațiune de crop a paginilor în Acrobat nu elimină zonele cropuite, ci doar le ascunde. În cazul de față fișierul rezultat s-a dublat ca mărime după crop, din cauză că scriptul duplică fiecare pagină dublă pentru a o transforma în două pagini simple. Prin urmare, după crop e bine să fie făcută și o optimizare a fișierului prin eliminarea zonelor ascunse (se face tot în Acrobat Pro).

Mulțumesc tuturor, mai ales lui Tudor care mi-a și trimis fișierul convertit. Mă apuc să studiez și eu problema, nu am avut nevoie de așa ceva până acum, nevoie de învață!

Deoarece PDF-ul generat dintr-un Quark (bănuiesc) ori din Word includea niște corecturi ulterioare formei inițiale în format .rtf și .doc, am căutat o aplicație care să mi-l export curat într-un format editabil, deoarece nu pot face bibileli într-un PDF. După ceva căutări, am găsit. Se cheamă PDF to Pages Free. Sigur, varianta „free” exportă doar 3 pagini, așa că am dat suta de lei pe varianta comercială. Am exportat tot PDF-ul, peste 200 de pagini, ca Pages și mi s-a părut de-a dreptul perfect exportul! Nu la fel de bun a fost ca Word, cam năclăiește rândurile, a ieșit mult mai bine re-exportul din Pages. Ca rtf, pierde informație.
Încântat de rezultat, am convertit PDF-ul unei publicații gratuite de pe internet, absolut incredibil exportul ca Pages! absolut identic originalului. Odată cumpărată, se poate descărca gratuit versiunea completă și pt iPad.
P.S.Oops, când să instalez versiunea de iPad, zice că nu „available in your area”. Le-am scris supărat.
Screenshot 2021-10-27 at 11.52.51

Buna…“tutulor”.
N-as dori sa deschid subiect nou și de aceea, aici supun atenției domniilor voastre acest link
https://ass.esoda.ga

Scuzați de deranj, cu bine

Problema este că pdf-ul rupe paragrafele. Nu aplicațiile care convertesc formatul pdf în formate editabile sunt de vină, ci însuși formatul .pdf, care a fost conceput inițial ca un format final, needitabil, neprelucrabil. Dacă lucrezi și prelucrezi cu PDF Expert, nu ți s-a întâmplat ca la unele texte să se dea rândurile și paragrafele peste cap? Mai ales dacă există un spațiu ceva mai mare între două cuvinte, să-l considere un rând de 2 coloane și să-l rupă?

Am experiențe pozitive cu PDFExpert, și pe macOS, și pe iPadOS. Așa e, inițial PDF-ul era ceva needitabil, dar acum permite multe fente, unele rafinate. Oricum, este foarte util adnotarea PDF-urilor. Eu nu pot citi fără să adnotez, toate cărțile mele din bibliotecă sunt adnotate, cel puțin cele care le-am folosit în scop de studiu.

Și eu am experiențe pozitive. Nu este ceva previzibil. De cele mai multe ori se poate. PDF expert este pe departe una dintre cele mai potente aplicații la prețul său. Dar uneori se întâmplă, la corectura unui text, când cuvântul înlocuit este mai lung sau mai scurt decât cuvântul de înlocuit, iar dacă există un spațiu între rânduri, devine o problemă când se rupe paragraful și nu ai loc în pagină. Eu mai folosesc extensia “Print friendly & PDF”, care este pe toate browserele cunoscute, inclusiv Safari. Dacă deschid o pagină care conține text demn de salvat și citit ulterior, îți elimină toate distracțiile și păstrează doar textul. Poți citi confortabil pe browser, poți printa sau poți exporta textul în pdf.