Parola uitata imac

Buna seara! Ma numar printre “blondele” care si-au uitat parola. Detin un imac 2009 caruia dupa multe luni de nefolosire m-am decis sa-i fac updaturile necesare, asftel ca am constat ca oricat mi-as fi stors neuronul nu am reusit sa-mi reamintesc parola. Am incercat varianta cu cmd+r dar nu intra in utility mode. Nu vrea el. Singura comanda pe care o vrea este cmd s, dar nu stiu ce comenzi ar trebui sa-i dau pentru o reinstalare din fabrica. Va multumesc si astept îndrumarea voastra, a celor care ati mai trecut prin asemnea experiente :wink::pray::pray::pray:

Care parolă? CEa care apare imediat după pornire pe ecranul negru, cred că e și un lăcățel acolo? Cea de logare în sistem? Sau cea de conectare la iCloud, respectiv Apple ID?
Dacă e vorba de prima, e nasol, eu unul nu știu dacă se poate, cred că unii flăcăi se mai pricep. În următoarele două cazuri nu e tragic, se poate reseta: repornești, apeși după pornire tasta Option/Alt, stai un pic și selectezi să faci boot din partiția de salvare; Ce sistem rulezi? Pe acel model cred că merge 10.11.x. Odată intrată acolo (sper că se poate), ai undeva sus resetarea parolei de logare, dacă ai uitat-o; dacă ai uitat Apple ID urmezi pașii de acolo „forgot password”.
O listă cu comenzile la pornire sunt aici: https://support.apple.com/ro-ro/HT201255

Să așteptăm să ne spună care dintre cele 3 parole pune problema, dacă nu e cea de firmware, totul e relativ simplu.

Multumesc pentru raspuns. Sistemul este 10.9.15, dar nu sunt sigura pentru ca nu sunt la calculator acum. Parola pe care am uitat-o nu este cea de la icloud, este cea de acces in sistem.
Multumesc

Hai, măi Daniele, sigur că pune, dar una e parola de firmware, alta parola de logare, alta parola de iCloud.

Adică parola de logare în utilizator? Sau parola de la început, unde apare un lăcățel alb pe fond negru? Asta din urmă apare imediat ce pornești calculatorul, cealaltă după 15–60 sec., depinde dacă ai SSD sau HDD.

parola de logare utilizator. pentru ca orice alt upgrade de soff vreau sa instalez am nevoie de aceasta parola. folosesc un anumit cloud care are nevoie de minim sierra pentru a putea functiona. din cate am vazut are ssd, dar revin cu acest info

multumesc, ai dreptate. solutia de viitor este de retinut! dar, probabil ca atunci cand am setat parola am avut mare incredere in capacitatile mele cognitive, motiv pentru care nu am notat-o. nefolosind calculatorul o perioada de cateva luni bune inevitabil am uitat-o. frustrant pentru mine este ca acea parola am setat-o eu, nu altcineva. acum trebuie sa gasesc o solutie de rezolvare si apoi sa aplic solutia de viitor.
multumesc inca o data :wink::pray:

Bun, ăsta e lucru simplu. Ai pașii descriși aici, adică:

Restart your Mac. …
While it is restarting, press and hold the Command + R keys until you see the Apple logo. …
Go to the Apple Menu at the top and click Utilities. …
Then click Terminal.
Type “resetpassword” in the terminal window. …
Then hit Enter. …
Type your password and a hint. …
Finally, click Restart.

Multumesc, am incercat dar nu raspunde la cmd r. Nu vrea sa faca nimic. Se deschide put si simplu ca si cum nu as fi apasat cmd r. Din acest motiv am cerut ajutorul vostru. Multumesc.

Dar dacă apeși tasta Option/Alt imediat după sunetul de start (ești pregătită) apar după 2–3 secunde opțiunile de boot? Ai tastatură USB sau bluetooth? Pt asemenea operațiuni cea mai bună este una USB, pe sârmă, nu prin radio. Nu contează modelul, să fie pe USB.
Ideea de bază este să ajungi să faci boot din partiția de salvare și să rulezi schimbarea parolei în una nouă.

P.S. Dacă nici așa nu merge, va trebui să-l pornești dintr-un DVD de sistem (dacă e bună unitatea optică; ar trebui să ai niște DVD-uri de instalare pt generația aia de mac) sau dintr-un stick USB cu sistem pe el.

Ia vezi, poate merge cu CMD+S :wink:

Nu a mai revenit. Conform unui prost obicei al unora, nu ne spun când au reușit sau dacă tot nu au reușit după o secvență de recomandări.