Pareri iPad

Salut, as dori sa aflu cati dintre voi care au avut/au cred ca se merita sa-mi cumpar unul. Nu-l vreau pentru ceva anume doar, pentru functiile lui obisnuite si pentru a-l lua cu mine oriunde merg in detrimentul telefonului sau MB Air fiind si mai usor…

Multam :smiley:

Eu am fost un mare fan al iPad-urilor dar după patru ani de utilizare am ajuns la concluzia că nu merită cumpărate atâta timp cât au un sistem de operare (iOS) făcut pentru telefoane mobile. Am renunțat la iPad și mi-am luat un iPhone 6+. Următoarea mea tabletă va fi probabil un Surface de la Microsoft.

Mie inca imi plac, dar le folosesc strict pentru divertisment. Chiar si un Air de 13 e greoi si il manevrezi dificil cu o mana daca esti pe canapea sau fotoliu. iPad-ul meu e primul model. Daca ai lua asa ceva acum ai renunta la tablete. Daca nu il vrei pentru divertisment ci pt munca trebuie sa fie o munca lejera :). E dificil de muncit eficient pe el.
Daca vrai écran mare si 6+ nu te satisface si vrei sa ai 2 dispozitive (telefon si tableta) la tine atunci eu zic ca merge. (Nu stiu cum poate suplini iPad functia de telefon ca sa ai un singur dispozitiv cu tine).

E greu de dat sfaturi, atît timp cît nu știi ce vrea, de fapt, utilizatorul. Eu am luat unul pt fi-mea, ea însăși a renunțat la el după 6 luni, era ultima sculă pe vremea aia, iPad 3. L-am folosit și eu. Pt mine nu e bun, scriu mult, și pe tastatura iPad-ului nu pot. Procesez poze, scriu e-mail-uri. Nu-mi place să fac poze cu iPad. Acum am o tabletă Android pe care o folosesc aproape exclusiv ca navigator (utilă) și, rar, mai joc bridge + fac probleme de bridge.
Dacă vrei iPad + tastatură + adaptoare ca să poți și proiecta o prezentare, eu zic că nu merită. Numai pt lucruri f. simple, da, merge. În loc de MBA? Nu, niciodată, nu-l înlocuiește. În loc de telefon? Hm…
Dacă însă vrei neapărat și crezi că e bine, ia-l. Știi cum e, cînd te mănîncă undeva și vrei neapărat să faci ceva, nu scapi de obsesie oricîte sfaturi ți se dau.

Eu n-am cumpărat una pentru că nu i-am găsit scopul. O fi mai comod să faci browsing pe un ecran mare, probabil mai comod de citit reviste, benzi desenate etc. dar o să mă mulțumesc cu un telefon cu Android de 5,5 inch.

Sincer da, e si o obsesie de a mea. De mult vroiam sa imi cumpar dar sa stiu si daca se merita investitia…multumesc de raspunsuri :slight_smile:

Păi dacă e obsesie, nu scapi de ea decât butonînd intens unul 1-2-3 zile ori cumpărînd unul.

Dacă mie un iPad mi-e inutil acum, soția mea folosește exclusiv unul, renunțând total la computer. Fiecare cu nevoile sale :slight_smile:

1 Like

Evident, iPad-urile se vînd bine încă, deci multora le plac. Și fi-mea a fost inițial încîntată, dar s-a plictisit repede și a dorit un MBP. Ce să facă tata? I-a luat um MBP, s.h., evident.

De ce Pro si nu Air? On topic: mi-am dat si eu comanda de un Air sh, abia astept sa vina :slight_smile:

Am avut două Aere și au fost fragile. Primul a fost din prima serie, nou-nouț, bijuterie, dar puturos. Al doilea,hm… m-am cam păcălit cu el, asta e.
Acum pt soție aș lua un Air, e ușor și mai ușor de purtat, 2 kg zilnic + alimentator + cărțile cărate cotidian înseamnă mult pt o femeie. Pt mine, totdeauna un MBP, sînt mult mai robuste și mai bine făcute, orice generație e bună.
P.S. Am așteptat să văd cum e noul MB, dar e slăbuț, rateu, după părerea mea. Air însă e ceamai bună soluție pt o doamnă/d-ră.

Si nu numai, pentru cei ce au nevoie sa lucreze intensiv pe partea de grafica/IT etc este Pro. Pentru cei ce vor ceva usor, design magnific, filme/muzica/net etc exista Air.

Mi-am luat Air de 16 GB retina si e superb, o bijuterie :slight_smile:

1 Like

Bravo, să-l stăpânești sănătos!

1 Like

Mulțumesc!

Dacă și peste 6 luni vei fi la fel de entuziasmat, înseamnă că este jucăria de care ai nevoie. Să o stăpînești sănătos și să o folosești vîrtos.

1 Like

Multumesc mult :slight_smile:

Sper ca ti-ai luat Air 2 :smile:
Cu iOS 9 iPad-ul incepe sa devina relevant. Depinde si ce nevoi ai, dar daca sunt pretty basic, si mai ai si un laptop pe langa, faci afacere. Faci multe cu un iPad, dar nu poti sa concurezi cu un laptop.
Cel mai bun compromis, dupa parerea mea, un Macbook mai vechi ( un 2009 macar), si un iPar Air 2. Rezolvi chestii mai complexe, sau anumite chestii care inca nu le face iPad-ul pe Mac, iar in rest, te bucuri pe canapea de un ecran absolut superb.