Păreri cumpărare macbook

Salut,

De curând mam decis sa îmi achiziționez un Macbook. Problema este ca nu știu mai exact ce model. Am văzut la emag căci nu sunt prea multe detalii despre produs(nu îmi pot da seama ce am este modelul și dacă este early, late…). Ma interesează sa cumpăr produsul nou.
Îmi trebuie pentru programare(Js, NodeJs, PHP, o mașină virtuala eventual). M-ar interesa o rezoluție cat mai bună. Acasă as dorii să îl conectez la 2 monitoare. Bugetul este de aprox 60mil. Eventual m-am gândit sa îl iau de la best-buy(state) la ipad a fost diferența destul de mare față de la noi. Pentru o diferență de 5-6 milioane nu as mai aștepta 1 luna pana ajung în state.Îmi puteți recomanda un model? Mulțumesc!

În State prețul e sensibil mai mic plus că ai mult mai multe oferte refurbished. Dacă nu arde nimic, poate e bine să mai stai o lună.
În esență, cu 6 mii găsești oferte bune, fie un MacBookPro model un pic mai vechi, fie un Air. Îți recoman un pro. Bugetul alocat nu prea acoperă prețul unui MBP, doar dacă dai peste vreo reducere, au fost de sărbători. M-am uitat pe emag și pe iStyle, și un MBP sare de 7 miare. Ai găsi Air, configurația este mai modestă, dar – poate – suficientă. Poți găsi MBP f. bune s.h., cu 3-4 găsești scule perfecte pt tine, dar spui că vrei musai nou.
Poți conecta 1-2 monitoare, vei avea nevoie de adaptoare, evident. Modelele mai vechi au o ieșire ThB 2 și una HDMI.
P.S. Lasă naibii milioanele alea, nu se mai folosesc din 2006, e greu să tai 4 zerouri?

Salut
La un air mă cam încadrez ca și buget dat am văzut mai multe configurații. Am mai văzut Macbook 12 cu procesor M3 dar nu știu mare lucru despre acest procesor.( Nu știu dacă am voie sa postez link către el).

PS: m-am obișnuit sa folosesc “lei vechi” deoarece când este vorba de sume mai mari când vorbești cu cineva durează ceva pana înțelege suma și după te mai și întreabă sa confirmi :))

O zi buna!

Lasa Air.ul si cel de 12”.
Carnatii aia de la emag au scumpit Pro.ul de la 6400 la peste 7000 lei. Mai asteapta putin sau cauta pe la alte magazine (pcgarage, media galaxy, azerty etc.). Pro 2017, asta tre’ sa cauti.
La 6000 lei gasesti noi pe olx sau Pro.uri sh mult mai bune decat varianta basic.
Spor si succes.
PS: eu am luat Pro.ul meu cu 5800 lei de la emag (am avut un cod de reducere), dar el costa 6200 lei. Ca sa intelegi politica lor de carnati.

Abandonează-i, era de mult timpul. Un euro = 4.60 lions, 4600 lions = una mie euro, e simplu și clar.

Da., și eu îi recomand fie să mai aștepte o lună să ajungă în State (așa înțeleg) ori, dacă se grăbește așa tare, să ia un pro, nu Air ori MacBook. Și da, să caute magazine cu prețuri minimal rezonabile, în jur de șase miare.

Nu sunt așa multe configurații. Dacă lăsăm deoparte MacBook noua serie (MBn) și MacBook Air (MBA), pe zona MBP ai un model fără touch bar și unul cu touchbar, cu 2 submodele, de 13 și de 15 inci. Prețurile mai joase sunt cu SSD la 128 GB și memorie 8 GB, urcă dacă vrei SSD mai sus. Reține că mai tot ce face Apple în ultimii ani este non-upgradable, RAM-ul e lipit pe placă, ce iei aia ai până moare.

Va mulțumesc pentru păreri, o sa mai aștept puțin și cred ca o sa îl iau de la bestbuy luna viitoare, de acolo am luat și ipad-ul și mi s-au părut chiar ok, sau îmi recomandat alt magazin cu preturi mai bune?

Nu avem ce recomanda, să cauți pe emag, pcgarage, noumax etc. care au prețuri cu discount. De Crăciun și în perioada aia au fost prețuri rezonabile, periodic fac reduceri.
p.s. Cam ăsta ar fi un preț orientativ la momentul actual.