Panglica Macbook

Salut!

Vreau sa cumpar un Mackbook ceva mai vechi, iar tipul cu care am discutat mi-a spus urmatoarea problema pe care o are:

“In momentul in care deschizi clapeta, dispare imaginea pentru cateva secunde, dar daca il misti putin se aseaza panglica aceea si isi revine”

Am deschis subiectul asta in ideea in care cineva cunoaste despre ce panglica este vorba (banuiesc ca este o problema des intalnita) si cat ar costa sa o schimb.

Este vorba despre un Macbook air 2012.

Multumesc !

Edit: spunea ceva despre panglica LVDS.

Eu zic să-l iei după ce te duci la un service și-l repară. Poate fi ceva minor. În orice caz „panglica” aia nu se va repara singură, de sstricat complet însă se poate.

Intrebam in ideea in care este rentabil sa-l cumpar si sa repar pangliga pe cheltuiala mea.

Este cablul de legatura intre placa de baza si display. Trebuie sa desfaci ecranul in foi ca sa ajungi la celalalt capat. Sau sa schimbi ecranul cu totul.

1 Like

Ca să faci o estimare, trebuie să știi precis 1. cauza, 2. costurile. Dacă nu știi să repari, atunci musai să te duci la unii care știu și care îți vor spune cât va costa reparația. nihilssinemac ți-a răspuns foarte clar: nu poți face o evaluare doar din descriere, trebuie să știi precis ce are și apoi să stabilești costurile.
P.S. Dacă-l iei foarte ieftin sau gratis, atunci riscul s-ar justifica, altfel riști ca prețul + costurile de reparație să nu justifice achiziția. În plus, la o jucărie din 2012 trebuie văzută și starea bateriei, cât indică Coconut Battery? O baterie nouă costă pe la 350–400 lei (nu merită să iei s.h., ori o iei nouă ori nu o iei). Nu ne-ai spus care ar fi prețul, o jucărie din generația 2012–2014 cu toate OK și bateria peste 80% se învârte pe la 1400–1600 lei, depinde de model și de detalii. Oferta este relativ bogată pe olx.ro, nu văd de ce te-ai repezi să iei un MBA cu probleme = bătăi de cap + costuri suplimentare.

1 Like