OWC și super-dock-ul său

Other World Computing anunță un super-dock pt ultimele generații de mac-uri. E, aș zice, superb.

https://eshop.macsales.com/preorder/OWC-Thunderbolt2-Dock/?APC=MW2015.01&Source=MW2015.01.06

2 Likes

Mda, e tare de tot. Mi-ar fi de folos pentru cele 5 sau 6 hard discuri externe pe care le am prin sertare. Și cred că mai găsesc și alte device-uri care se pot conecta acolo…

Am apăsat pe butonul de comandă, din curiozitate (nu am încă un mac cu ieșire ThB) și văd că trimit și în RO, de fapt în toată lumea.

Trimit sigur în România… am comandat un ssd pentru Air de la ei. Livrarea se face cu DHL, foarte repede și la un preț mai mult decât decent. Am făcut comanda vineri, coletul a ajuns acasă la Constanța marți. Foarte prompți și serioși cei de acolo, din punctul meu de vedere sunt alegerea ideală pentru un upgrade.

Ce să vezi, „Order now for February delivery”.
Acum câteva ore era pentru luna ianuarie. O fi așa de mare cererea, sau vor doar să creeze un boom în jurul acestui produs? Inițial am văzut că-i anunțaseră ieșirea pe piață pentru începutul lunii decembrie 2014.

S-ar putea să fie cerere f. mare sau, în orice caz, un raport strîns ofertă ~ cerere. Dacă au, să zicem, o mie de cereri pe zi, dar fabrica scoate 950 e clar. Poate fi și intenționat așa, și  practică metoda asta, nu?

Voiam să-l iau dar stau și mă-ntreb dacă chiar am nevoie de o replică a porturilor sau îmi este necesar doar un dock USB 3 cu mai multe porturi…

Cred că jucăria aia merită luată numai dacă ai cel puțin 2 periferice ThB ori 1 ThB + altele care să justifice achiziția. Numai pt USB nu cred că merită. Aș lua-o dacă aș avea un monitor ThB + cel puțin un periferic ThB, niscai USB 3, FW și alte alea.

E super tare dock-ul, să-l stăpânești sănătos când o să-l primești și să ne spui cum e.

Nu înțeleg ce vrei să spui însă că nu ai un Mac cu Thunderbolt. Parcă toate au Thunderbolt, inclusiv MacBook Air-ul.

Nu toți au mac-uri produse începînd cu 2011–2012. Air are pînă acum ‘Thunderbolt digital video output’, nu știu dacă asta înseamnă ThB și pt periferice, eu înțeleg, din prezentare, că e numai pt monitor extern, nu pt periferice ThB. MBP a avut ThB începînd cu 2012.
A nu se confunda ThB cu minidisplay port, care are mufă identică, nu și funcții identice.
P.S. Eu nu știu dacă, conectat la un Air, dock-ul ăsta are funcții depline, eu înțeleg că nu, va merge la acele modele care au ThB „pe bune”, nu numai «ThB video output».

Din ce știu, Thunderbolt e Thunderbolt. Adică nu există “Thunderbolt video output” cu sensul de Thunderbolt limitat, ci dimpotrivă, Thunderbolt cu mai multe funcții. Cred că faci o confuzie din cauză formei mufei. Uite un articol care explică treaba: http://www.cnet.com/news/confusing-mini-displayport-with-thunderbolt/

Ce înseamnă asta: dacă ai Thunderbolt pe noile Mac-uri, ai acces la orice dispozitiv Thunderbolt + Mini Display Port. O mufă care arată la fel cu Thunderbolt-ul actual folosită pe Mac-urile mai vechi este de fapt doar Mini DisplayPort și nu ai acces la dispozitive Thunderbolt.

Dacă ai fulgerul lângă mufă, atunci e Thunderbolt “adevărat” și te încadrezi în prima categorie, Thunderbolt + Mini Display Port. Dacă ai doar “ecranul” (dreptunghiul cu două bare), atunci este doar Mini Display Port.

Documentația tehnică a mac-urilor de după 2011 are două formule:
– Thunderbolt video output
– Thunderbolt
Presupun, fără să mă pricep, că se folosesc două formule pt două situații diferite. în primul caz, ieșirea a ThB, dar numai pt video, nu pt altceva; în cazul al doilea, e pt orice.
În ambele cazuri, poți conecta o mufă ThB SAU minidisplauy port și să conectezi un monitor.
Nu văd de ce s-ar folosi două formule dacă ar fi același lucru.

Nu știu de ce au ales să o numească în două feluri pentru că Thunderbolt video output și Thunderbolt sunt același lucru. Nu există Thunderbolt “schilodit” să transmită doar video. Dar există o mufă care arată identic și care se numește Mini Display Port. Când ai Thunderbolt, ai toate beneficiile care vin cu tehnologia.

Dacă vrei neapărat, Mini Display Port este un Thunderbolt schilodit, care transmite doar video. Dar atunci ai Mini Display Port, nu Thunderbolt!

Articolul ăsta este din februarie 2011 și explică cum pe baza formei fizice a Mini Display Port-ului, s-a construit Thunderbolt-ul (+ ce poate el să facă) : http://www.macworld.com/article/1158145/thunderbolt_what_you_need_to_know.html

Tot din 2011 (dar din vară): http://www.maclife.com/article/gallery/7_ways_make_use_your_thunderbolt_port#slide-3

Că minidisplay port este (fizic) identic lui ThB știm. Mai știm că acest port scoate numai semnal video.
De ce se folosesc două termene, ThB ȘI (nu sau) ThB video output nu știu, dar presupun că o diferență este, și nu poate fi decât una de utilizare. Altfel nu văd de ce la prezentarea unui mac din ultima generație scrie că are 1-2 ieșiri ThB și încă una ThB video output. Nu am la îndemână o jucărie din asta și nici perifericele ThB ca să pot testa efectiv, dar logica îmi spune că thB „pe bune” conectează orice, pe când ThB v.o. doar monitoare/proiectoare. Presupun că diferența dintre ThB v.o. și minidisplay ține de viteza de transfer, nu de mufă.
De ex., în scrinșoata atașată, apar specificate două mufe și presupun că a doua nu poate conecta ORICE periferic ThB, ci numai un monitor.

Nu este așa, dacă o să te uiți la mufele Thunderbolt disponibile la un MacBook Pro o să vezi că sunt toate Thunderbolt. Thunderbolt Digital Video Output înseamnă câ au în plus și Mini Display Port în ele, adică poți conecta monitor/proiector care are doar Mini Display Port.

Dar asta nu le face mai puțin capabile ca un Thunderbolt “normal”, ci dimpotrivă.

Păi am ajuns la consens: ThB cu adaosul video output este pt video output. Presupun că dacă pui minidisplay în mufa ailaltă nu va merge; sa va merge? Nu știu, nu pot testa că nu am cu ce.

Ba da, e un singur tip de Thunderbolt. Ce-au scris ăia în Mactracker se referă la faptul că nu ai alt tip de conexiune pentru monitor extern. Doar Thunderbolt.

Da, da. Dar, să zicem, am adaptor minidisplay la VGA, dacă îl vîr în oricare mufă, ThB sau ThB video out am același rezultat pe monitorul extern? Îl pot pune oriunde sau MUSAI în mufa ThB video output? Eu în asta văd diferența, altfel nu aș vedea diferențierea. Pt cine are monitor ThB, presupun că nu contează unei pui monitorul, cine are adaptor minidisplay la VGA/DVI presupun însă că are importanță.

Nu știu daca toate mufele Thunderbolt de pe Mac au și Mini Display Port dar banuiesc ca da, deci cred ca poți sa conectezi monitorul la oricare.

Dar nu asta era discuția. Discuția era dacă mufa Thunderbolt Digital Video Output este un Thunderbolt schilodit sau dimpotrivă. Iar eu am spus dimpotrivă, la mufa asta poți conecta ce vrei: de la monitoare Thunderbolt sau MiniDisplayPort la hard disk-uri externe sau alte accesorii Thunderbolt.

Mă rog, schilodit nu știu dacă e cuvîntul potrivit. O diferență trebuie să existe. Presupun, repet, că pe ThB „pe bune” poți conecta orice, de la monitoare ThB la orice periferic thB, cum e și cel analizat aici. Pe GhB video out poți conecta un minidisplay cu adaptor la VGA/DVI, care – repet – nu știu dacă îl poți conecta la ThB „pe bune”. O diferență trebuie să existe, nu poate fi absolut același lucru, ThB v.o. trebuie să aibă back compatibility care, teoretic cel puțin, nu există pe ThB full function.