OS X Catalina pe macbook

Buna seara
Sunt proaspat posesor de macbook air early 2016 cu system de operate El Capitan, asa l-am cumparat de pe olx, si as crea sa imi pun un system curat, nou, si l-as vrea pe ultimul suportat de macbook OS X Catalina daca merge, si nu stir cum sa procédez exact, pas cu pas.
Mentioned ca nu mi-a dat la el decay incarcatorul, deci nu am nici un system de operare pe USB, ca CD ROM nu are. Folosrsc un adaptor de la USB C la USB ca nu are nici port USB normal pt stick.
Astept sa m_a invatati. Multumesc!

Da, o suportă pe Cătălina. Fă-ți un cont Apple ID (dacă nu ai deja), te duci pe AppStore, descarci Cătălina și îi dai drumul. Nu ai nevoie de niciun stick, aplicația descărcată conține sistemul, trebuie doar să bifezi unele operații la început și la sfârșit. Calculatorul trebuie să aibă alimentatorul conectat în timpul instalării.

1 Like

Deci, cum e? Reușiși? Nu e mare lucru.

Da, scuze pt intarziere, am fost plecat de acasa, multumesc mult.

Deci ai pus-o pe Cătălina, da?

Inca nu.Nu am result sa o downloadez. Dau download imi apare downloading si sta asa, nu apare nimic pe ecran.

Păi nici nu trebuie să apară, va apărea fișierul în Applications, dar când va fi dat jos tot. Apare în schimb o bară de progres în Launchpad, se află în Dock în stânga jos. În funcție de viteza rețelei de acolo, va dura între 30 min. și o oră, poate și mai mult, depinde de la caz la caz.

Inca nu a aparut nimic si merge de vreo 10 minute. Mai astept

A aparut in Aplications cu bara jos, astept sa se finalizeze. Mersi.

Deci am pus-o pe Catalina, da!

Bravo, te poți numi un macuser deja.

1 Like

Da, mersi.
Acuma s-a presupunem ca vreodata vreau s-a instalez OS X-ul din nou, pe curat, pornersc macbook-ul cu tasta command+R apasata si ii dau de acolo reinstal OS X si o sa imi instaleze EL CAPITAN?

Downgrade poți face numai după ce formatezi discul. Aici aici variantele de lucru. Nu se recomandă însă downgrade, doar dacă folosești o aplicație mai veche, absolut necesară muncii tale, care nu are versiune adusă la zi.

M-a gândeam in eventualitatea revânzări, ne este încă cazul, sa fie instalată o versiune curată de la zero. Mersi Cattus

Păi o pui pe ultima de la zero. Și, dacă nu ai date secrete, nu e nevoie să reinstalezi, faci un user nou cu drept de admin, te loghezi în el și ștergi de acolo userul vechi, fără stocarea arhivată a contului, adică ștergere completă a vechiului cont. Gata, poți vinde jucăria.

Da, e buna ideea cu user nou.
Nu e vorba de secrete ci de faptul sa nu ramana ramasite de fisiere dupa stergerea programelor instalate de mine.

Ce trebuie să faci înainte de a vinde un Mac (ca să nu aibă bătăi de cap nici actualul, nici viitorul proprietar):

Mersi Tudor.