OS X 10.11 El Capitan

Ești sigur că e model din 2008? TOATE modelele de MBP din 2008 suportă 10.11.x.
În al doilea rând, dacă un pachet de OS X nu este compatibil cu un anumit model, instalarea nu poate începe, pur și simplu, apare mesajul gen „cannot be installed on this system”, mesajul nu poate apărea la final și cu atât mai puțin la finalizarea instalării. Deci ceva ai făcut, secvența nu poate fi cea descrisă de tine.
În orice caz, sistemul mai vechi nu-l mai poți instala fără să formatezi discul, deci pierzi toată informația dar, sînt sigur, ai făcut backup înainte să instalezi, da?
Faptul că nu ai disc nu ar fi bai, se poate face rost. Jucăria ta suportă ultimul sistem 10.11.x, e drept, 2 GB e cam puțin ca să ruleze bine, dar va rula la limită, se încadrează în general specs.
Deci, ceva nu se leagă în povestea ta. Posibil ca bușirea sistemului să fie doar o coincidență, posibil să se fi bușit discul (e cel original din 2008?), ar fi firesc. La instalare, un HDD e solicitat mai mult decît de obicei.
Dacă ești din Buc., te ajut cu plăcere să vedem unde e hiba, trimite-mi mesaj privat și ne putem vedea, mai degrabă joi sau vineri. Specifică locația la profil, e utilă.

Nu sunt din Buc. sunt din Brasov… Nu mi-a dat de la inceput eroarea… Sa-ti explic: I-am dat drumu la instalare, s-a instalat prima parte, pe urma mi-a cerut repornirea, l-am repornit, se incarca, apare OS X Install, se incarca, ii dau ca sunt deacord, selectez discul unde sa se instaleze, imi zice ca necesita 9 GB, am 72 disponibili, dau sa se instaleze, il las, se instaleaza doar putin dupa care imi zice: " OS X nu a putut fi instalat pe computerul dvs.
Niciun pachet nu era eligibil pt. instalare. Contactati producatorul software-ului pt. asistenta. Terminati programul de instalare pentru a reporni computerul si reincercati." Si imi apare butonu pentru Reporneste computerul.
Cineva cu o solutie? Va rog… Nu conteaza ca pierd tot daca instalez versiunea veche, doar sa-l fac sa mearga.
ON: MBP e din 2007, nu 2008, scuze.

Uite aici o posibilă soluție. Constă în setarea corectă a orei și datei computerului folosind metoda asta.

1 Like

A post was split to a new topic: iCloud Photos pe Apple TV

Adică necazul îl are doar fiindcă nu e corectă data și ora?

Posibil, li s-a întâmplat altora când au încercat să instaleze El Capitan.

2 Likes

Îți mulțumesc foarte mult. Acum se instalează, e aproape jumate. Daca voi mai a ea probleme în viitor cu siguranță voi apela tot la ține și la acest forum.

1 Like

I be dam’… Nu credeam să fie așa de simplu. De aia stăm pe forum, să băgăm la cap. Bravo, Tudore.

Salut Tudor, imi cer scuze daca nu postez bine…dar imi poți spune care este cauza la un MBA A1304 unde nu imi vede WIFI? Zice ca nici un hardware instalat…
Menționez ca mi-a instalat cineva recent El Căpitan…
Multumesc!

Poate fi o problemă de soft, pur și simplu sistemul nu vede, la un moment dat, modului wi-fi. Mi s-a întămplat și mie de vreo 2-3 ori în ultimii ani, foarte rar. Un restart rezolvă problema. Dacă nu, dai restart și apeși tasta shift imediat după chime și pornești în safe mode, apoi repornești normal. Vezi că boot în safe mode durează mult.
Dacă nu se rezolvă prin optimizările de sistem, atunci este posibil să ai modulul stricat. Poate fi simplul contact al modulului. Nu este ceva f. scump, la unele modele (la toate?), acel modul este comun wi-fi + bluetooth. BT merge?

Da, funcționa…dar am rezolvat problema si acum funcționează normal…!
Nu am reușit din taste ctrl+shift+alt+power…
Am scos mufa la baterie pt un minut…si s-a rezolvat…o eroare! Multumesc!

intrebare, am achizitionat un laptop macbook 6.1 cu sistem snow lwopard si doresc sa fac upgrade la un alt sistem mai recent (el capitan), aveti idee cum pot face? ca nu prea ma pricep. multumesc!

De ce sa te opresti la El Capitan? Poti instala si High Sierra. Uite un video ce te poate ajuta:

Voi incerca, problema este ca nu gasec de unde sa-l descarc si cum sa-l pun in App Store ca acolo nu mai este.
Acum am pe el 10.6.8

Incearca de aici:
https://itunes.apple.com/us/app/macos-high-sierra/id1246284741?mt=12


Deci trebuie sa pun altceva sa urc treptat cred

Posibil ca rularea upgrade-ului ca aplicație să ceară un sistem mai sus. El va merge dacă ai face un boot flash din installer, lucru care se poate face din Terminal.Cred că un upgrade direct este respins de sistem, deoarece la ora aia sistemul era comercial, iar upgrade-urile erau și ele comerciale, până la un moment dat. Acel „moment dat” cred că a fost 10.8, motiv pt care ai nevoie de cel puțin 10.8 ca să descarci sistemul H.S. Dacă ești din București, ți-l dau eu.

dacă faci cooy-paste, musai să ai aplicația în /Applications, iar stick-ul să fie Untitled sau cum scrie acolo.

Pentru cine mai are nevoie, El Capitan se poate descarca de aici: https://itunes.apple.com/app/os-x-el-capitan/id1147835434?mt=12

24 posts were split to a new topic: Macbook-ul se încălzește, bateria se descarcă repede - soluții?