OS EL Capitan "This item is temporarily unavailable "

Salut
Am cumparat azi un MacBook Pro 13" sh si dupa ce am schimbat parola am sters Macintosh HD si am dat reinstall OS X El Capitan iar la urmatorul pas mi-a cerut sa ma loghez cu Id iCloud.Cand incerc sa ma loghez primesc mesajul asta "This item is temporarily unavailable ".Mentionez ca id iCloud sunt logat pe tel de 1 an si ceva.Daca stie cineva o solutie de a resolva problema astept raspuns.Va multumesc

Fostul proprietar (înțeleg că e un s.h.) era logat pe icloud? Eu nu folosesc parola de icloud la logare, tocmai din acest motiv, au fost probleme cu acest icloud. În clipa cînd tentezi logarea, ești conectat la net? Acel „unavailable” mă face să cred că sistemul încearcă să se conecteze la icloud și nu reușește.

Nu stiu sigur daca era conectat.O sa incerc azi sa il contactez.Conectie la net am pentru ca in safari ma conecteaza la iCloud

Trimis de pe iPhone-ul meu

Pe 1 oct. 2016, la 07:20, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:

Cred că e din cauză că pe Apple ID-ul tău nu ai descărcat niciodată OS X El Capitan, așa că sistemul nu-l găsește atunci când te loghezi.

Bănuiesc că ai vrut să reinstalezi cu Recovery, nu? Încearcă opțiunea Internet Recovery, va descărca sistemul de operare cu care a venit acel Mac. Atenție, va dura destul de mult până să descarce sistemul de pe internet, așa că trebuie să ai răbdare.

Multumesc pentru raspuns.Da intradevar nu am descarcat niciodata OS X cu id Meu iCloud.Pasii de instalare I-am urmat dupa filmuletele de pe YouTube si Nu stiu daca am facut cu Recovery.E primal MacBook si nu sunt familiar cu sistemul de operare.Unde gasesc optiunea internet recovery?La network utility?

Trimis de pe iPhone-ul meu

Pe 1 oct. 2016, la 10:01, Tudor Vedeanu noreply@macforum.ro a scris:

Cel mai rapid este să descarci sistemul și să faci un boot USB (8 GB minim), pt Sierra am descris aici undeva cum se face. Pt sistemele mai vechi, cel mai comod lucrezi cu DiskMaker.

Citește ghidul de la Tudor despre Internet Recovery. Începe cu:

  1. Immediately after hearing the Mac boot chime, hold down Command+Option+R – if you see the Apple logo you waited too long and need to reboot and try again.
  2. When you see a spinning globe icon, Internet Recovery mode has been entered with a message saying it can take a while, a progress bar appears as the recovery functions are downloaded.

Dar dacă ai posibilitatea să faci un stick bootabil (îți trebuie un [alt] Mac pentru asta), sigur, e cea mai bună variantă.

Mie nu mi-e clar: 1. de ce ai dorit să reinstalezi sistemul? 2. în clipa asta, acel mac rulează vreun sistem? este funcțional?

Multumesc pentru raspuns.

Trimis de pe iPhone-ul meu

Pe 1 oct. 2016, la 10:38, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:

Multumesc de ajutor

Trimis de pe iPhone-ul meu

Pe 1 oct. 2016, la 10:40, Adrian Manea noreply@macforum.ro a scris:

Doream sa schimb numele la user login a vechiului proprietar.Aparatul este inca functional ruleaza OS X El Capitan dar nu am acces decat la safari

Trimis de pe iPhone-ul meu

Pe 1 oct. 2016, la 10:46, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:

Pt asta nu e nevoie să reinstalezi sistemul. Știi parola vechiului user? adică a administratorului de sistem? Dacă da, este f. simplu: te duci în sys prefs/users/admin [ăla care a avut macul] și dai user nou cu drept de admin [adică tu, alegi ce nume vrei și parola], te deloghezi, te reloghezi în noul user admin și de acolo ștergi vechiul user. Gata, ești noul admin al sistemului.
De ce poți numai în Safari, nu pricep? Dacă ai expune problema mai clar cred că am reuși să te aducem la liman mai repede și fără bătăi de cap.
Dacă NU știi parola vechiului admin, atunci o poți schimba din partiția de recovery. Băieți, așa e? că nu am mai făcut chestia asta de ani de zile.

Parola o schimbasem inainte sa sterg Macintosh HD user nu am reusit adica nu ma lasa decat sa dau plus si sa fac un alt cont.Acum cand aprind laptopul fara sa apas nici tasta imi apare OS X Utilities cu restore from time Machine,Reinstall OSX,Get Help Online si Disk Utility.La "Get help online " ma pot loga cu iCloud meu in Safari dar cand ma intorc la Reinstall OS X imi da mesajul asta "This items is temporary unavailable Try again later

Trimis de pe iPhone-ul meu

Pe 1 oct. 2016, la 12:15, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:

1.„Parola o schimbasem…”. Adică parola vechiului user admin, da? De asta vorbim?
2. „…nu am reusit adica nu ma lasa decat sa dau plus si sa fac un alt cont”. Ce nu ai reușit? Ce înseamnă acel „decît”? Nu pricep secvența?
3. „cand aprind laptopul fara sa apas nici tasta imi apare OS X Utilities…” Ți-ai bulit sistemul. De ce nu întrebi/citești înainte să te apuci de asemenea lucruri care sapă în adîncul sistemului?
Dat fiind faptul că ai început să ștergi/reinstalezi și mai știu eu ce, cred că ai nevoie de ajutor. Ești din București?

Nu sunt in Scotia.Am sunat acum la Apple si m-au trimis la un service cu care lucreaza ei.Ma pricep de minune la stricat si le stric atat de bine ca doar doctorul le mai reface.Asta e .Va salut si va multumesc de comunicare.

Trimis de pe iPhone-ul meu

Pe 1 oct. 2016, la 13:48, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:

Scotland is indeed far away from us.

Salut , sunt nou posesor de macbook pro mid 2010 , am pe pe os x 10.6.8 , doresc sa instalez El capitan iar apoi sierra, dar nu il pot downloada de pe appstore… mi l arata cu albastru GET dar apas degeaba, nu se deschide sau nu se descarca absolut nimic… sunt logat cu id ul meu apple , nu am setat metoda de plata fiindca nu imi accepta cardul ing , dar descarcarea banuiesc ca este free … Cum il pot descarca, ma poate ajuta cineva ?

Dacă ești pe Snow Leopard, care a fost comercial, presupun că trebuie să faci pașii subsecvenți și să cumperi următorul sistem la € 29, ulterior le ai gratuit. Nu sunt sigur, presupun că așa este. Am și uitat începând cu ce generație macOS a devenit gratuit.
Dacă ești nou posesor, pornești la drum cu 10.6.x. Te-ar putea ajuta cineva cu sistem mai nou, dar asta presupune să știm cam pe unde stai…

Da… cu siguanta tebuie sa invat cu ce se mananca os x ul :slight_smile: … mi am reinstalat astazi sistemul de operare de pe cd acesta fiind un 10.6.3 , i am dat un update din about this mac , acum am 10.6.8 … dar mai departe m am lovit de problema aceasta … apas degeaba pe butonul GET care este cu albastru in appstore… nu imi descarca nimic… sincer nu stiu cum ii spune sistemului care il am acum , scrie doar 10.6.8 … multumesc de raspuns, astept pareri, sfaturi in continuare . Va multumesc!

Păi ți-am răspuns. DVD-ul ți-a pus 10.6.3, că aia era versiunea, ulterior au apărut update-uri până la 10.6.8. După asta vorbim de upgrade-uri, pe secvența 10.7.x până la 10.13.0, actualul. Până la un anumit moment, am uitat care, aceste upgrade-uri erau € 29 (anterior fiecare sistem costa € 129, dacă era luat separat, era inclus în pachet odată cu un mac nou). apoi a fost gratuit. Acel MBP suportă până la ultimul sistem actual, 10.13.x, dacă ai 4 GB RAM sau mai mult.
Nu ai răspuns la întrebarea cu locația. Dacă e secretă, secretă să fie în veci.