Optimizare utorrent

Salutare!

Va scriu cu speranta ca voi primi ajutorul de care am nevoie… situatie e urmatoarea: am un macbook air 13 de mai bine de 3 ani, pe care pana acum il foloseam doar pentru portabilitate. In fine, situatia actuala imi impune sa-l tin conectat la un monitor secundar si, cel putin pentru urmatoarea perioada, sa-l folosesc ca si computer principal. Am o problema foarte derajanta si anume faptul ca utorrent-ul functioneaza cu o viteza foarte mica. laptopul este conectat la un router si, pentru ca spatiul de stocare al laptopului este foarte mic, downloadurile pe care le fac prin utorrent le directionez catre un hdd extern usb 3.0. Deranjant este faptul ca nu am stabilitate in ceea ce priveste viteza de download … incepe cu 5-6 mb/s ceea ce e ok, dar variaza intre 5 mb -1mb -200kb/s (nu e din cauza conexunii la internet. al routerului etc. )

. In timpul in care au loc aceste “variatii” daca folosesc castile bluetooth conectate apar si intereferente (mici intreruperi pe partea audio uneori).

Aveti vreo recomndare utila? am incercat sa caut pe internet insa, cel putin “sfaturile” de la apple suport mi se par abeante si nu vreau sa par arogant spunand acest lucru, insa nu ma incadrez in nicio situatie pe care o descriu ei.

Multumesc,
Numai bine tuturor!

Caută un adaptor și conectează-l direct în router (cablu).

Față de ce spune Radu: și eu am folosit portabile Apple în modul descris, se comportă f. bine. Nu știu ce să spun despre viteza mică și dacă ar fi mai mare dacă ai folosi alt calculator, posibil… Ești sigur că nu a fost o situație de moment, așa face mereu? variațiile de viteză par, mai degrabă, cauzate de serverul de unde descarci și de nr de utilizatori ai acelui torent. Dacă descarci, de ex., o aplicație de 50–100 mb de pe macupdate.com (de exemplu) merge rapid? Dacă da, înseamnă că viteza lentă nu e cauzată de ceva local.

In aceleasi conditii, cu un alt laptop descarc cu 8-10 mb/s fara niciun fel de variatii. Nu viteza de 5-6 mb pe care o am pe Macbook ma deranjeaza, ci variatiile. Viteza nu sta la 5-6 mb/s, ci coboara pana la 200kb/s si apoi urca si iar coboara si tot asa. ei bine, in momentul ala in care apar aceste variatii au loc si interferente, asa cum spuneam, la dispozitivele audio conectate prin bluetooth. Am gasit mai multe cazuri de genul acesta pe internet (legat de interferente) insa nicio solutie concreta. In ceea ce priveste Utorrent-ul, ma gandeam ca poate unii dintre voi s-au intalnit cu aceasta problema si au anumite setari pe care le folosesc la acest program. Ca fapt divers, tin router-ul wireless in aceeasi camera, insa nu in zona laptopului. De cele mai multe ori, atunci cand folosesc mac-ul la birou, am conectat la el prin bluetooth o pereche de casti Sony (WH-CH500) si un mouse - Microsoft Designer.

Nu poți găsi o soluție simplă și concretă, fiindcă asemenea comportamente țin de configurația in situ, cauzele pot fi multiple…

Cumva pe langa subiect… Incearca si Transmission sa vezi daca merge mai bine si daca are acelasi efect ciudat.

1 Like

Da, o idee bună, și eu cred că numita app este cea mai bună.

1 Like

am instalat transmission-ul si, intradevar, mi-a crescut viteza de download cu 1,5 mb in aceleasi conditii ca cele mentionate mai sus. Variatiile tot exista… legat de acest aspect mi-am amintit ca acum cativa ani, cand am cumparat mac-ul, aveam exact aceeasi problema . Solutia la vremea respectiva a fost achizitionarea unu router dual band (D-Link DIR-810L AC) pe care-l foloseam pe frecventa 5, dar care s-a stricat intre timp. cand foloseam frecventa respectiva, viteza crestea si cu 5 mb/s si, de asemenea, nu exista nicio interferenta. Nu cunosc argumentele tehnice, dar cred ca voi achizitiona zilele viitoare un dual band. Mac-urile sunt, din cate am vazut, facute sa functioneze la capacitate maxima doar cu produse apple. Dual band-ul este cea mai apropiata varianta de ceea ce ofera un router Airport Express. In orice caz, multumesc pentru raspunsuri!

Si mie pe frecventa 2,4 imi scade cam la jumate viteza fata de 5 GHz. Variatii am si eu, in general 10-20%. Clar te ajuta un dual band AC.

Posibil interferențe:

  • bluetooth lucrează in banda de frecvențe 2.400 – 2.4835
  • WiFi 2.412 - 2.484 - 12 canale (cred)

Realizezi ca viteza de download depinde de calitatea și nr. surselor.

Ca să te config că cablu-i sfânt:

Cred ca viteza medie a fost la 90 - 100 MiB/s (vezi graficul din imaginea de mai sus).

  • am ales un film la modă (multe surse active).

Obs: 1 MiB/s (Mebibyte per second) = 1,048,576 bytes pe secundă