Omni Info. 4 categorii de informatii, o singura aplicatie

Salutare,

Am sa imi fac si eu reclama aici pentru o aplicatie pe care am facut-o de curand si pe care eu o consider utila (mai mult, sunt chiar foarte mandru de ea).

Pe scurt, Omni Info este adresata exclusiv pietei romanesti si este singura aplicatie care integreaza patru categorii de informatii de care oamenii au nevoie zilnic: Curs valutar si convertor, DEX, identificare firme dupa CIF sau nume, aflare cod postal.
Aplicatia este o incercare de improspătare a pietei aplicatiilor romanesti, de crestere a calitatii produselor destinate romanilor pe care le gasim in AppStore si, pe cale de consecinta, de sporire a increderii utilizatorilor din romania an astfel de produse.

Mai multe detalii pe http://www.omni-info.ro

Sunt curios de feedback-ul vostru.

Multumesc tuturor care-si vor aloca timp sa citeasca / raspunda la postarea asta.

O zi buna!

Felicitări.
Există o firmă Omni peste Ocean, care face aplicații bune pt OS X, vezi să nu interferezi cu ei la numele aplicației:
https://www.omnigroup.com
Au și ei acum o aplicație cu titlul similar și, cronologic, apărută înaintea celei făcute de tine.

Salut si multumesc de reply.
Nu interferez cu numele lor, nici ca demografie nici ca nume propriu zis al aplicatiei. Daca te uiti in App Store nu apare decat un rezultat dupa Omni Info. First come first served I guess :slight_smile: :slight_smile:

Sugestii și observații:

  • Ar fi util dacă DEX-ul ar putea fi accesat și offline, că altfel nu-mi aduce niciun avantaj față de dexonline.ro.
  • Nu pot copia textul din definițiile găsite în DEX.
  • La convertorul valutar ar fi utile câteva opțiuni suplimentare, cum ar fi calcularea automată a TVA-ului (rezultat + TVA sau TVA-ul extras din rezultat).

Salut, mulțumesc de reply.

  1. DEX-ul are ca sursă dexonline. Avantajul fata de dexonline este ca nu foloseti browser-ul, scapi de zgomot si e optimizata afisarea, ordinea datelor. Din pacate nu am de gand sa portez baza de date local. Offline este disponibil cursul valutar, dupa ce se actualizeaza pe ziua in curs.
  2. Am sa fac aceasta modificare, multumesc de sugestie. In viitorul build se va putea copia textul.
  3. Am sa iau in calcul asta cu TVA-ul, probabil doar daca valuta tinta este leul romanesc. Sau poti detalia un pic cum vezi asta? Ar trebui sa apara peste tot (la conversia in orice valuta tinta)?

Multumesc

Baza de date dex offline este destul de voluminoasă și se poate descărca separat, eu așa o mai folosesc. Cred că opțiunea asta ar mări considerabil volumul aplicației și nu cred că autorul vrea asta. Ar putea fi însă o idee ca aplicația să acceseze baza de data dex offline dacă există deja descărcată pe acel device, asta cred că ar împăca toate variantele.
Problema cu TVA ni mi-ar fi clară. Calculare pe țări? Sau să aplice automat numai pt România? Cei 24 % și, selectiv, pt produsele alimentare de la 1 iunie?

Uite un exemplu de convertor cu TVA:

Practic la orice conversie afișează și câmpurile alea cu TVA-ul, calculate automat. La ce-mi folosește mie chestia asta: atunci când vreau să cumpăr ceva de pe eBay SUA, știind prețul în dolari, vreau să-l convertesc în RON aplicând și un TVA pe care teoretic trebuie să-l plătesc la vamă. Asta ca să-mi fac o idee despre prețul total în RON al obiectului.

Am înțeles. Deci o sa adaug doar pentru conversia care are ca ținta leul românesc. Trebuie sa fac niște simulări de design si când voi găsi soluția optima am sa o implementez. Cattus are dreptate cu DEX-ul si mărimea aplicației. Însă nu pot verifica dacă exista baza de date deja pe telefon, aplicațiile sunt in sandbox si nu își transmit asta de la una la alta. Plus ca scopul Omni Info nu este asta.

Dacă ai coopera cu autorul DEX offline nu cred că ar fi așa de greu.