O noutate în OS X (Spotlight)?

Am constatat adineauri că dacă pornesc Spotlight, pînă să apuc să scriu ceva, apare asta:

Folosesc Spotlight zilnic, dar abia acum văd asta și sînt sigur că abia de acum a apărut. S-a produs vreun update fără să-mi dau eu seama? La voi apare așa?

La mine nu apare așa și am Yosemite 10.10.2.

Tot 10.10.2 am și eu. Să ne spună @tudor sau altcineva care testează 10.10.3, poate e acolo, dar nu știu cum s-a infiltrat la mine :smile:

Se cheamă Spotlight Suggestions și e o facilitate din Yosemite disponibilă numai în câteva țări. Poate fi activată în System Preferences, dar în România nu are niciun efect pentru că nu merge.

E curios că ți-a apărut acel mesaj. Ești plecat din țară? Folosești vreun proxy extern? La conexiunile din România nu ar trebui să apară.

Nu, nu sînt plecat din țară și nici nu folosesc un proxy extern. Doar am schimbat conexiunea WiFi. Adică am ajuns acasă, la părinți, dar evident că nu e prima oară cînd vin acasă și nu s-a schimbat nimic în ultimii cîțiva ani la conexiunea alor mei.

Într-adevăr, găsesc acum și Spotlight Suggestions în preferințele de sistem, dar sigur nu era pînă acum, că aveam și am totul bifat din rezultatele Spotlight.

Interesant. O fi legat de ciudățeniile pe care le-am mai raportat pe aici, Mac-ul meu dezvoltă o personalitate proprie și imprevizibilă.

Este acolo de la 10.10.0 încoace (și activată by default).

Poate ai nimerit pe un canal NSA și ai un proxy prin SUA fără să îți dai seama. puts tinfoil on

2 Likes

Trebuie să fi fost ceva de la rețea.

Am revenit acum de la părinți, la Buzău, unde am conexiune de la RDS și se întîmpla minunăția (deși, repet, tot RDS au ai mei de cîțiva ani, dar, mă rog…). Acum sînt la București, unde am net de la UPC și nu mai apar acele sugestii, ci doar bara goală de Spotlight în care să scrii, ca și pînă acum (și cum ar fi normal în România, din cîte înțeleg).

Interesant, sînt curios ce alte noutăți ne-or fi mai rezervat băieții de la RDS Buzău. :smile: