Nu ștergeți fontul HelveticaNeueDeskInterface.ttc din Yosemite!

Un sfat preluat de pe situl The Graphic Mac: dacă aveți cumva tentația de a șterge fonturi din Yosemite, sub nicio formă să nu vă atingeți de fișierul numit HelveticaNeueDeskInterface.ttc. Este fontul principal al sistemului și, odată șters, toate meniurile și ferestrele din OS X vor deveni goale și de neutilizat.

Și în general e bine să lăsați în pace toate fonturile din /Library/System/Fonts. Știu că unora le place să facă mereu curățenie prin fonturi, însă câteva dintre ele sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului.

1 Like

A, da, absolut, fonturile de sistem trebuie lăsate în pace. Oricum, nu cred că se pot șterge așa de ușor, mai exact nu cred că se pot șterge, decît dacă anulezi prin Terminal fontprotection pe -off. De altfel, denumirea „deskInterface” e destul de clară, nu?

Bine de știut. Când instalez fonturi m-am obișnuit să creez câte-o colecție. Așa știu sigur ce-am pus eu și ce nu :wink:

Da, fac și eu asta. Font Book este una dintre aplicațiile pe care eu o folosesc mult și care, în Yosemite, a făcut un frumos salt înainte, avea bug-uri în Lion, ML și Mavericks.