Nu reusesc sa creez partitie

Buna ziua,
Am o problema care imi da ceva batai de cap, recent am achizitionat un MacBook Air de la cineva, avea tot felul de chestii instalate si am zis sa il formatez, crezand ca este ca pe windows am sters tot pana si partitia, iar acum nu reusesc sa ii fac partitia inapoi. Am cautat pe internet dar nimic, ca idee generala o sa atasaz cateva poze pentru a fi mai explicit.
Multumesc frumos!

Deci secvența citată se poate face numai dintr-un boot flash, așa este? sau ai pornit de pe partiția de salvare? sau cum ai procedat? ce sistem tentezi să instalezi și pe ce model, sînt multe generații de MBA?
Trebuie setat Disk Utility pe 1 partition, apoi setezi în dreapta jos, dacă ai sistem mai vechi de El Capitan, cum pare, GUID partition table cu Mac OS Extended Journaled ca sistem de fișiere.

Salut,
Hai ca sa zic pas cu pas ce am facut… cand am aprins laptopul am apsat cmd+r, am intrat in Disk Utility si I-am dat reset dupa care m-am gandit eu ca ar fi bine sa ii dau erase… mai pe scurt am sters tot ce am vazut cu ochii. Acum intentionez sa instalez sierra iar ca laptop am A1466. Cum setez Disk Utility pe 1 partition? Ca nu gasesc in dreapta jos mai nimic :frowning:
Multumesc frumos!

Selectezi în D.U. nivelul superior al discului, apoi alegi o partiție, o formatezi, alegi Mac OS Extended Journaled și ca hartă de partiționare GUID. Formatezi și instalezi. Cel mai rapid merge cu un flash USB preparat să facă boot cu tot sistemul pe el, pt asta ai nevoie de un mac pe care să pregătești operația, de vreme ce al tău e bolnav.
Nu-ți pot da poze, tu ai un sistem mai vechi de Căpitan și e un pic altfel pe ecran, te-aș încurca cu ce am pe Sierra.

Deci in concluzie daca am nevoie de un mac… nu prea pot sa-l fac eu… nu as putea sa fac un usb bootabil din windows? Ca doar asa as putea sa rezolv problema…

Daor de aici a pornit discuția. Eu NU am testat și, din experiența altora, nu a ieșit.