Nu pot instala os x

salutare!
de cateva zile ma chinui sa instalez sistemul de operare si nu reusesc.
dupa ce i-am dat update la sierra mi sa blocat si imi ramane doar o imagine alba
am incercat mai multe moduri de recuperare dar aceasi problema (imaginea alba)
am formatat hdd-urile, am incercat din nou cu mai multe variante de osx, imi arata ca se instaleaza ,dar dupa restart aceasi problema(imaginea alba)
am resetat SMC, Vram, mai multe treburi,dar nici un raspuns .
MA PUTETI AJUNTA CU NISTE SFATURI?
MODEL IMAC 27 Intel (2012)

Nu se leagă multe.
1/ „dupa ce i-am dat update la sierra mi sa blocat si imi ramane doar o imagine alba”
Cînd rămîne imaginea albă, în ce fază?
2. „am incercat mai multe moduri de recuperare dar… ”
???
3. „am formatat hdd-urile, am incercat din nou cu mai multe variante de osx, imi arata ca se instaleaza ,dar dupa restart aceasi problema(imaginea alba)”
Cum ai formatat discurile? Și cum ai instalat?
4. „mai multe treburi,dar nici un raspuns”
Ce fel de treburi?

Așa, fără să fie clare multe detalii, pare o problemă hard care s-a declanșat la instalare, nu pare a avea legătură, de fapt, cu instalarea, pur și simplu este o coincidență.

1 dupa ce sa instalat a cerut restart, dupa restart imi apare sigla si se incarca numai pana la jumatate iar apoi apare o imagine alba fara nimic,
2 recovery, sau de pe internet recovery, aceasi problema( white screen
3 am facut un usb bootabil cu El capitan de pe windows cu transmac, am reusit sa bootez , am intrat in disck utility, le-am dat erase,am continuat instalarea , si dupa restart se incarca pana la jumatate si iarasi white scren
4 AM resetat SMC, am intrat in SINGLE USER MODE, reset NVram,
5 am scos HDD SI SSD.
6 am incercat poate reusesc sa vad daca merg separat.
IMI cer scuze pt neintelegere

Mie mi se pare un mac stricat, trebuie să-l duci la doctor, nu e chestie de soft.
P.S. Posibil să fie doar memoriile de vină sau unul dintre module, iar cînd se apropie de încărcare un singur modul nu mai face față efortului. Nu-s sigur, nu mă pricep la hard.

acum am incecat cu LION si dupa ce sa incarcat pana la jumatate a aparut semnul interzis

Nu mai face încercări inutile, nu poți instala Lion pe macul tău, trebuie musai Mavericks sau mai nou, e jucărie pt Sierra. Repet, nu e chestie de soft, ai o problemă hard, sper că numai memoriile să fie de vină sau numai un modul bulit. Pregătește un boot flash cu Sierra și verifică memoriile. Descarcă Mactracker, identifică modelul tău în baza de date și vezi de memorii ai nevoie, DDR 3 la 1600 Mhz parcă. Atenție: trebuie compatibile Apple, adică așa ceva.

exact asa sunt memoriile.
iam dat un apple hardware test si nu mia zis mimic.

ar avea ceva daca ii dau jos doua placute de ram?
adica sa incerc numai cu 8gb?

Nu e totdeauna relevant, cîte module ai? merg ambele/toate 4? Ce altă eroare a dat? Din cele ce scrii eu suspicionez o hibă hard, nu pare ceva de soft, sigur în afara faptului că ai tentat să pui Lion. Nu te mai chinui aiurea, fă un boot disc cu Sierra, să fie sigur bine făcut (testează-l pe alt mac) și, dacă nu merge, hiba e de hard.

4 module de cate 4 gb.

Nașpa, posibil să fie o hibă mai nasoală.

nu ti -am mai zis
in urma cu 2 luni aceasi problema cand i-am dat update la sierra
dar am reusit sa intru in safe mode si nu am facut mare lucru ca dupa 2 zile iar a aprut imaginea alba dupa ce l-am aprins
i-am dat recoveri de pe internet si mi sa instalat LION di cate tin eu minte dar sau bagat copii si ia dat update din nou si acum nu mai pot sa ii fac nimic

Lion nu merge pe acel model, nu văd cum s-ar fi instalat. Deci defectul s-a manifestat atunci prima oară, acum s-a definitivat.
Eu nu cred că e hibă soft din cele ce descrii.

ok la chirurg cu el
multumesc pt sfaturi

Test relevant faci cu Sierra ori Căpitanu’, dacă zici că o ia inițial și crapă spre final cu ecran alb, nu poate fi hibă de soft. Dacă memoriile sînt OK posibil placa grafică. Zici că ai făcut AHT, ăla nu zice absolut nimic despre nicio componentă? E drept că AHT nu e totdeauna relevant, totuși…

scuze ca ma bag in vorba, am putina experienta cu mac, dar acum un an aveam un macbook pro de 17, care facea aceeasi figura, marul cu liniuta jos pana la jumate, dupa care ramanea asa, sau ecran alb dupa sunetul de boot. Pe scurt am schimbat cipul placii grafice (nu eu, ci intr-un atelier specializat) si acum inca merge, l-am dat unui amic din localitate. Daca poti verifica in vreun fel placa ta grafica, fa-o. Repet, nu sunt foarte avizat sa dau sfaturi, nu ma bagam in vorba daca nu as fi patit si eu. o zi faina.

Și eu suspicionez placa grafică, dacă el zice că memoriile sînt OK. Nu mi-e clar de ce AHT, pe care l-a rulat, nu zice nimic, ar trebui să alerteze cumva dacă într-adevăr l-a rulat.

Am mai facut astazi inca o data diagnoza dar nu zice nimic

Nu știu ce să spun. Dacă ar fi o simplă chestie de instalare ar fi cel mai fericit caz. Dacă ești sigur că acel flash are un sistem valid, care merge și se instalează fără erori, iar defectul apare ultima oară la ultimul boot și ecranul se face alb nu pot crede că e chestie de instalare, dacă softul de instalare are o problemă, fie nu face boot, fie apare Ø la instalare, fie apar erori pe parcurs.

am reusit.
am instala yosemite.
nu pot sa imi dau seama care putea fi problema de ce nu puteam instala