Păi îți zice acolo în mesajul de eroare: ai deja un folder numit “cristian” în directorul unde sistemul creează automat folderele-părinte pentru fiecare user (Macintosh HD/Users). Schimbă numele scurt al userului nou pe care vrei să-l faci sau redenumește folderul deja existent.
In directorul /Users există directorul cristian - șterge-l (dacă nu ai ceva important acolo).
Finder: Cmd+Shift+G (goto folder)
Terminal: sudo rm -drf /Users/cristian
Nu dai detalii despre felul CUM ai instalat sistemul pe acel disc. Eu unu’ din afirmația „Am facut mutarea pe SSD si mi-a fost instalat pe HighSierra.” nu pricep nimic. Ai clonat fostul disc? cum ai procedat exact?
Cele descrise par a fi legate de permisii. Dacă ai backup bun al tuturor fișierelor de pe vechiul disc sau tot vechiul disc care poate fi clonat, recomand să faci o reinstalare de la zero și apoi să repui fișierele la locul lor. Ceva s-a făcut greșit la transferul datelor de pe vechiul disc pe SSD, dar tocmai asta nu spui, cum s-a procedat, pas cu pas.
Am platit pe cineva sa-l instaleze. Nu stiu cum a facut
Eu cand am reinstalat din nou, doar i-am dat download din appstore si install.
Nu s-a facut transferul datelor de pe vechiul disk. Sistemul vechi a ramas pe sistemul vechi. Am dat eu azi delete la contentul de pe HDD. Deci acum tot ce exista e pe SSD(pe care nu a fost instalat nimic altceva decat sistemul)
Păi a instalat sistemul prost, presupun prin clonarea altul disc cu el deja instalat.
Păi de ce ai șters conținutul de pe vechiul disc atât timp cât lucrurile nu merg cum trebuie??!! Am bănuiala că nu vei scăpa de probleme dacă nu repui sistemul cum trebuie și controlat. Sau te duci la ăla căruia i-ai plătit și-l întrebi cum trebuie să faci.
Te-ai blocat. Du-te la ăla căruia i-ai dat banii și spune-i ce necaz ai. Sugerez ca, din clipa asta, să nu mai faci/ștergi nimic. Ceea ce recomandă unii colegi de aici cu command line nu are rost să le încerci, din întrebări deduc că e prima oară când întâlnești un mac, ei dau sfaturi pt specialiști. Dacă ești nou într-un domeniu, mai întâi te orientezi un pic în zonă, abia după aia te apuci de lucru. Dacă ești din București, te scot eu la capăt. Dacă nu, caută un macuser priceput prin zonă.