Nu merge sa instalez OS X

Am vrut sa îmi resetez macbook ul , este un macbook air 13 și am încercat sa instalez OS X dar îmi spune ca nu a putut fi instalat pe computerul dvs. Ce pot face ?

Trebuie să ne spui ce Air ai și cum ai procedat, pas cu pas. Nu trebuie să scrii mult, ci esențialul. Pare un soft incompatibil cu modelul tău, posibil un soft piratat [?].
Pentru a reseta MBA nu este neapărat nevoie să reinsalezi, dacă l-ai luat s.h. Ce sistem rulează în clipa asta și ce sistem dorești să pui? și, cum ziceam, pas cu pas ce ai făcut.

1 Like

Salut,
Am si eu aceeasi problema. Am incercat sa instalez un SSD pe macbook late 2008 si imi apare aceeasi ferestra de mai sus. Am ales sa instalez os x de pe app store. Toate bune pana la partea cu instalarea.
Am facut ceva gresit?

Adică ai pus un SSD, da? Și ce ai dorit să instalezi? Ce versiune? Cum ai procedat? Descrie un pic, afirmații ca cea de mai sus, care nu dă detalii, nu este suficientă.
P.S. Modelul tău este un mac vechi, dacă datele sunt corecte, va suporta maxim Lion, cred (10.7).

Pe vechiul HDD am OS X El Căpitan. Am luat un SSD de 240GB Kensington și l-am formatat exact ca in niște tutoriale văzute pe YouTube. Din Diskutilty nu era opțiunea de restaurare activa așa ca am ales sa reinstalez OS X din App Store. Toate bune și frumoase, se termina de downloadat și după rebot apare acel mesaj de mai sus. Între timp am încercat sa migrez INFO de pe HDD cu Carbon Copy Cloner. După câteva ore s-a încheiat operațiunea cu un mesaj cum ca unele File nu au putut fi transferate, la o privire mai atenta pe acel log apăreau niște File din niște aplicații mai vechi. MacBook-ul este prima versiune de unibody, cumpărat personal la câteva săptămâni după apariție din USA și nu am avut niciodata probleme cu el.

Nu procedezi bine și te-ai apucat de lucru fără să studieze un pic problema. Ai nevoie de o carcasă externă (enclosure) pe USB. Poți instala sistemul pe discul nou montat în carcasa externă; în faza finală a instalării, vei avea întrebarea dacă vrei să migrezi date, spui da, se va porni Migration Assistant și cînd termină și el, ai sistemul gata + migrarea datelor EXACT ca pe discul vechi.
Poți rula M.A. și după ce ai instalat sistemul pe discul nou care ar fi acum în mac. Pui discul vechi în carcasă și rulezi M.A. independent, găsești aplicația în Apps/Utilities. O pornești și ceri să-ți migreze datele din discul extern pe noul sistem. Merge de la sine, trebuie doar să bifezi niște opțiuni și să pui o parolă. Durează destul de mult, depinde volumul de date, dai o fugă la magazin, iei bere și mici, cînd termini e și sistemul gata.

Am luat și un case de la LogiLink și da recunosc ca am cam grăbit puțin procesul, părea mai simplu pe YouTube. Problema este ca acum și HDD îmi da rateuri. Cum pot trece la o versiune mai veche de OS din app Store?

Cum adică „îmi dă rateuri”? NU treci la un sistem mai vechi, îl rulezi pe ultimul suportat de config hardware. Problemele de „rateuri” se datorează, cert, modului cum ai instalat, naiba știe ce fente ai încercat să faci după tot felul de ideiști de pe youtube. Ce model de mac ai, exact?
Cel mai simplu este să descarci ultimul sistem suportat de mac, faci un flash USB bootabil (urmărești indicațiile ălora de la Apple, nu te lua după tot felul de idei), boot din USB, ajungi la interfața grafică, alegi limba de instalare și, ÎNAINTE să instalezi, rulezi Disk Utility din USB flash la instalare, formatezi discul și reinstalezi de la zero, bifezi ce scrie pe ecran și, în faza finală, rulezi Migration Assistant, avînd pregătit discul vechi în carcasa legată acum la mac. Cînd termină și M.A., ai gata sistemul pe SSD + datele transferate. Totul va dura vreo 3–4 ore, cu transferul datelor cu tot. Instalarea propriu-zisă va dura, probabil, în jur de oră, chiar mai puțin.

Da recunosc am complicat mult lucrurile. Am sa mai încerc odată după un time Machine mai vechi.
Pot creea acest flash USB bootabil pe noul SSD? Este deja formatat in OS extended.
BTW mulțumesc mult pt timpul acordat.

Păi cred că da. Ce sistem rulează pe acel SSD în clipa asta?
Ce s-a întîmplat cu vechiul disc de sistem? Există? E utilizabil? Ce e cu time machine? ai un backup mai vechi? Da, sigur, poți face restore și de acolo, dar e logic să faci restore din faza ultimă înainte să schimbi vechiul HDD cu noul SSD.
Explică ce înseamnă „dă rateuri”, concret. Se blochează? „Îngheață”? Apar mesaje ciudate pe ecran? etc.

Salut,
In acest moment sunt amândouă harduri, HDD și SSD șterse și formatate in OS X extended. Din start up am ales sa reinstalez OS X El Capitan via wifi din Apple Store. Rulează HDD-ul mai întâi dar presimt ca o sa apara același mesaj cu instalarea nu s-a putut efectua…
Din Time Machine nu am putut efectua o reinstalare, nu l-am mai folosit de mult și nu l-a recunoscut, presupun ca este in format fatDos și nu este compatibil.
Am decis sa șterg și HDD ca se tot reboot-a singur iar la SSD apăreau mai multe rânduri de scrisuri pe prima pagina albă cea cu logoul Apple și după câteva secunde se restarta.

Păi asta înseamnă eroare hardware, se cheamă kernel panic. Dacă a apărut după ce ai pus noul SSD, este o probabilă incompatibilitate între acel SSD și configurația hard a mac-ului. Vezi aici. Reține că această eroare o poate da orice componentă hard, inclusiv tastatura și mausul. Dacă a apărut după ce ai pus SSD-ul este cel mai probabil că el a provocat eroarea. Ești sigur că așa este? Dacă a apărut înainte și ai sperat că un SSD o repară nu a fost un plan bun. Dacă nu vechiul HDD era cauza, noul SSD nu rezolvă nimic, deoarece nu este o eroare de soft.