Nu merge Back To My Mac? Încercați ShareTool (acum gratis)

Back To My Mac, facilitatea iCloud prin care teoretic vă puteți accesa Mac-urile voastre de oriunde de pe internet, nu a funcționat niciodată prea bine. E un mod de a comunica prin internet care depinde de prea mulți factori: routere, conexiunea la providerul de net, Bonjour, sisteme de operare mai bune sau mai proaste (Yosemite?) etc. De obicei problema cea mai des întâlnită cred că este double NAT, care nu are rezolvare dacă apare undeva pe la providerul de net (e cazul conexiunilor mobile – confirmat de mine pe conexiuni Vodafone și Orange).

Cu câțiva ani în urmă am descoperit ShareTool, o aplicație care implementa toate funcțiile lui Back To My Mac, dar fără să depindă de factorii enumerați mai sus. Mă conectam cu ea în deplasări de pe laptop pe computerul de acasă fără probleme. Am folosit-o până pe la sfârșitul lui 2013.

Astăzi am avut iar nevoie de ea, dar când s-o descarc – ia-o de unde nu-i. Yazsoft, firma care o producea, s-a închis anul trecut. Vestea bună e că între timp ShareTool s-a întors la vechiul proprietar și poate fi descărcată gratis de aici (era pe bani în trecut). Am testat-o pe Yosemite și merge.