Nu mai pot instala osx pe Imac middle 2012..plsss heeeelp me

Mi am luat un ssd, si l am instalat. Am reusit de mi am instalat windows ul, doar windows ul (stiu, mare greseala :(( )am instalat ulterior si boot camp service pentru drivere , ptr ca ,bineinteles nu mergea cum trebuie. nu a mers nici o varianta de boot camp. asa ca, m am razgandit si am zis sa instalez osx ul inapoi, si ulterior si windows ul…
ce sa vezi, nu mai merge absolut deloc … nu pot sa ii mai dau factory reset, nu mai pot sa fac nimic :((
daca pun usb boot abil de windows , merge…daca pun sierra?? nu vede nimic. va rog, sa ma ajutati ca am mare.nevoie de el.

Repornește macul și fă ca aici ori ca aici. CITEȘTE ATENT ce scrie acolo și printează.
Ar trebui să reușești. Vei rula mai întâi Disk utility și vei repartiționa/formata SSD-ul cu o singură partiție, instalezi macOS, apoi rulezi Boot Camp și pui Windows.
Dacă varianta asta nu reușește, va trebui să faci un disk USB de 16 GB (Catalina) sau 8 GB (anterioare) și să faci boot de acolo. Pt asta ai nevoie de un alt mac. Dar, poate, reușești cu instalarea din net. Trebuie să ai o viteză bună ori foarte bună a netului ca să iasă într-un timp rezonabil.
P.S. Nu mi-e clar ce-ai făcut până ai ajuns aici, doar că ai pus Windows direct [?, nu pricep cum] și, în orice caz, că te apuci să faci ceva fără să citești cum se face.

In ce oras esti?

ploiesti

problema este ca apas command R si nu merge… imi apare folder cu semn intrebare

nu merge abslout nici o comanda :frowning:

Nașpa… Ce făcuși acolo de l-ai belit complet? Semnul întrebării apare când nu are sistem de boot. Deci soluția a doua: faci un disk de boot pe alt mac și-l pornești din stick. Ai aici cum se face.

adică imi mai trebuie un mac? ca nu înțeleg

scuze, ca sunt zapacit rau… mai imi trebuie un mac :confused:

Da, pentru că acel disk de boot nu se poate face în Windows. Adică, teoretic, se poate, unii spun că ar merge, la mine nu a mers și, ca atare, nici nu pot recomanda să te chinui. O altă variantă ar fi să conectezi două mac-uri, al tău în target mode, adică se va comporta ca un disc extern pe care-l poți formata din al doilea mac. Dar tot la două mac-uri ajungi. La Ploiești nu ești singurul posesor de mac, nu ai pe nimeni între amici?
P.S. Fă următoarele teste, ca să vedem dacă mac-ul are, totuși, comenzile de sistem valide:

  1. Pornește-l apăsând imediat tasta T, apare pe ecran un simbol specific sau două simboluri de conexiune?
  2. Pornește-l apăsând tasta Option/Alt, apare ceva pe ecran? În cazul tău, ar trebui să apară ?.

Nu știu ce trebuie făcut facă cineva se joacă numai cu Windows pe mac, îi poate buli complet sistemul de boot? E clar că nu mai are recovery partition, dar prin reformatare se poate reinstala măcar dintr-un boot usb.

Secvența de revenire la un mac „normal” după o secvență numai cu Windows este descrisă aici. Așa cum spuneam, trebuie să faci un Boot disk USB, deoarece nu mai ai partiția Recovery.

Hop si eu cu o idee: cauta pe OLX cine vinde mac-uri in Ploiesti si poate te ajuta sa faci stick-ul bootabil…Bafta!

Sunt zeci, poate sute, de macuseri în Ploiești, bună ideea cu anunțurile de pe olx