Noile macuri cu M2

Pentru cine poate citi în franceză, iată aici o lungă și foarte detaliată analiză a MBA M2. Concluzia nu e (foarte) pozitivă. Mai degrabă un MBP 14 inci care acum se vinde în Franța cu o reducere substanțială.
P.S. Pt cei care chiar doresc un MBP 14 inci la nivel superior, iată aici o sugestie. Atenție: o sugestie! Nu este o garanție, dar este – aproape cert – un flăcău serios.
P.S. 2. Nu vreau să fac anti-reclamă, nu am niciun interes comercial, dar mi se pare o soluție mult mai bună decât asta, de exemplu.

Același MBP M1 Pro este pe Emag la 10800 lei. Magazin oficial, Genius, garanție 24 luni, poate fi cumpărat pe firmă pentru cine are.
Nu vreau să fiu rău, dar am văzut diverse chestii pe olx. Cel de acolo emite factură? Se poate plăti cu cardul? (în caz că știi, mulțam!)
Un Air M2 este și el mai ieftin pe Emag decât la Noumax.

Nu știu dacă se poate cu cardul, poate fi întrebat. Sigur că cine ia pe firmă are nevoie de acte și recurge la un magazin oficial.
Pe olx sunt și fentoși, dar sunt și mulți foarte serioși, am 2-3 experiențe foarte bune.

Scuze că răspund atât de târziu. Prin “serios” înțeleg că îmi dă chitanță sau factură? (nu pe firmă, ci ca simplu cumpărător)

„Serios” nu înseamnă niciodată „dă chitanță sau factură”. Și, la întrebarea asta am răspuns deja: nu știu, dar oricine îl poate întreba.
Nu pricep de ce este așa de important acest lucru, era doar un exemplu între multe altele posibile.

E important pentru mine pentru că mi s-a mai întâmplat în conversații ca oamenii să aibă definiții diferite pentru aceleași cuvinte. Și așa ajungi la neînțelegeri :slight_smile:
Nu criticam faptul că ai dat un exemplu. Sugestiile sunt chiar bine venite și fiecare decide ce face cu banii.
În cazul de față, produs Apple nou sub prețul pieței, obținut pe canale oficiale să facă și profit pare un pic greu. Deși clar n-am de unde să știu toate reducerile. Dar ar putea bate înspre furt (se mai întâmplă pe olx), care pentru mine e opusul a “om serios”.
Într-adevăr cel mai bine ar fi să-l întreb :slight_smile:

Cred că extinzi prea ușor sensul verbului „a fura”. E drept că pe olx sunt mulți șmecheri (am pățit-o și eu), dar și mulți flăcăi serioși, am și aici experiențe directe.
Am luat în ultimul timp de pe olx scule noi, pe care le-am verificat prin numărul de serie, toate au fost OK, nu picau pe zona „theft” sau „illegal”, ci pe zona „valid purchase”. Mai departe nu știu. De vreme ce nu le-am luat pe firmă și nu-mi deconta nimeni achiziția, nu m-au interesat asemenea detalii. Jucăriile respective au acoperire pe garanția de un an, unele sunt încă în garanție verificată pe site-ul Apple.
Sigur că pic în categoria celor care preferă să dea, să zicem, 8,7K lei pe un MBP 14 inci cu 1 TB stocare și 16 GB RAM, de ex., jucăria fiind în garanție, cu valid purchase. E bine ce zic?
P.S. Exemplul este real. Tot reală este și achiziția unui iPad Air 5 nou configurația de bază cu 2,7 K, parcă. Ambele sunt încă în garanție și pe zona „valid purchase”. iPad-ul este luat de la o firmă din Suceava cu acte de achiziție, dacă este un detaliu important.
P.S. 2. Uite ce-am găsit azi pe olx. O fi serios, n-o fi? Nu știu.

La categoria „noutățile anului 2022” (foarte multe, nu știu de ce mac-fanii se agită) se înscrie și noul site icloud în stadiu beta:

P.S. Unii analiști sunt de-a dreptul maniaci: în 2022, Apple a avut foarte multe noutăți, mai mari sau mai mici. Faptul că nu a lansat Mac Pro și nici un nou model de mini nu e nimic extraordinar, anul viitor ce ar mai lansa? Nenea ăsta zice că Apple nu-și iubește mini-ul. Nu am deloc această impresie.

P.S.2. Al doilea clișeu care circulă la „analiștii critici!” este: Mini M1 poate conecta două monitoare, MBP M1-M2, MBA M1-M2 (cele cu display de 13 inci) poate conecta numai unul. Mari analiști! Păi Mini nu are monitoare incluse, portabilele menționate au monitor la bord și mai suportă încă unul, pe vremea lui Intel suportau două. Bravo, Apple. Cică ar rezolva chestia asta prin upgrade/update de soft. Așteptăm.
Suportă 2 monitoare externe MBP 14 și 16 inci, întrebarea este: de ce numai acestea? căci pe vremuri nu era așa. Precum zice MacTracker:
MBA 2017, 2018, 2019, 2020 - 2 monitoare externe cu rezoluție nu mai mare de bla-bla rezoluție, altfel numai unul.
MBP 2014+ pe intel: două monitoare externe.
Dintre MBP cu M-uri, două monitoare externe suportă numai modelele de 14 și de 16 inci cu M-uri bibilite, nu și MBP cu M2.
Îl felicit pe Apple pentru aceste mari realizări ale epocii post-Covid.
Da, pentru mine asemenea detalii sunt FOARTE IMPORTANTE, nu mofturi.

Citesc aici o comparație între MBA M1 și M2. Puteți sări la concluzii: dacă nu aveți nevoie de performanță deosebită, nu e nevoie de MBA M2. Dacă sunteți pe zona superioară, atunci da. Greșit. Dacă faceți parte din categoria pro ori semi-pro, NICIODATĂ un MBA cu M2, ci MBP 14 inci, orice versiune. Propunerea din Macworld este aiurea, ia priviți aici prețurile de pe emag.ro, de ex.
Screenshot 2022-11-26 at 22.59.19

O singura mentiune, MBA ala e vandut si livrat de eMAG?
Mi-e greu sa cred ca acela e pretul. Posibil sa fie alt furnizor, si iPhone 14 se gaseste si la 15.000ron pe eMAG (desigur vandut de terti).

Raportul prețurilor este cam același peste tot, am pus captura aia fiindcă eram pe emag atunci. Iar ideea de bază este că „analiza” ălora de la Macworld și recomandarea lor sunt total aiurea. Așa se întâmplă când ești plătit să spui prostii.