Niste informatii si pentru mine. Ș)

Buna ziua! Detin un macbook 2.1 A1181 ce are 2gb ram, 80gb hdd, video 64, os x 10.6.8 care nu mai ma lasa sa fac vreun update imi zice ca e updatat. si intrebarea mea ; pot face update la o versiune mai noua adica la o versune 10.8, 10,9, 10.10. sau este imposibil sa se faca asa ceva? Tin sa precizez ca desi este vechi macbook-ul merge fara nici o problema, nu sacadeaza, nu face zgomot ba chiar si bateria tine mult. Placa video as putea sa o schimb cu una ceva mai mare? Va multumesc, o zi buna!
P:S’; Sunt din Bucuresti, daca se poate face ceva si in caz ca m-ar putea ajuta cineva.

Păi 10.6.8 e chiar ultima versiune din seria aia.
Mai mult poți pune doar Lion (10.7) ori, cu ceva muncă poți pune chiar și 10.8. (probleme ar fi la placa video)

Jucăria ta suportă maxim 10.7.5, adică Lion. Este o jucărie destul de veche dar, dacă merge bine, o poți ține. E drept, multe aplicații cer versiuni mai noi de OS. Cu Lion, mărești un pic gama de aplicații. Nu poți umbla într-un produs Apple și nici în multe alte produse similare ale altor companii, sunt compacte. Poți schimba doar memoriile și discul. Dacă ești mulțumit de el, îți recomand un SSD (nu va avea viteza ca și pe un notebook mai nou, dar vei fi foarte mulțumit) și pune-i 4 GB de memorie (suportă maxim 6, dar ar fi asimetric 4 + 2). Discul actual, dacă e bun, îl faci disc extern. Găsești multe SSD-uri bune și sensibil mai ieftine acum, ar fi un upgrade rezonabil și ușor de făcut, îl poți face singur. Dacă ai nevoie de Lion, trimite-mi mesaj privat și ne vedem. Cel mai bun raport capacitate/preț pt SSD-uri este acum la 240–250 GB, se găsesc destule bune și s.h. Fiind o jucărie mai veche, nu ai nevoie de un SSD foarte performant de ultimă generație. Presupunând că iei memorii și un SSD noi, costurile ar fi pe la 500 de lei, poate merită.
alternativa ar fi să-l vinzi, nu vei lua prea mult pe el și iei un s.h. mai nou. Dacă ne vedem, îți mai povestesc una,alta…

Mersi de rapsuns, insa nu are rost sa mai investesc bani in el strang 2 3 luni bani si o sa imi iau ceva nou, dar daca poti sa imi explici cum as putea sa pun 10.7.5 pe el as fi foarte multumit pana il schimb. mersi!

Descarci Lion de pe site-ul Apple, dacă mai este, am senzația că nu. Cu el jos, faci upgrade din SL. Mai frumos și mai bine, faci un flash USB de boot cu aplicația Lion Disk Maker, versiunea mai veche va rula pe SL, cea nouă nu, se cheamă acuma DiskMaker X. Dacă ai probleme, mesaj privat și-l punem.