New mailbox: apare 1-2 secunde, apoi dispare

În zona iCloud din Mail.app am făcut de-a lungul anilor o arhivă unde organizez mesajele pe căprării. După ultimul update, cred, nu mai pot face mailbox-uri noi, mai exact:
– clic dreapta, aleg new mailbox
– îmi cere un nume, îl pun
– apare noul maibox care dispare automat după circa 1-2 secunde. Am încercat în diverse zone ale arhivei, peste tot e la fel. Dacă mă duc în zona Google, este OK, acolo nu dispare. Cum naiba rezolv asta? Pare un bug introdus de ultimul update…
Deci arhiva arată cam așa, la nivelul zero, are multe sub-niveluri uneori, dar nu contează unde încerc să fac new mailbox.
1

Să zicem că vreau să fac un mailbox de text numit zzz, apare imediat aproximativ în zona marcată cu săgeată, iar în secunda următoare dispare.
2

Încearcă aceeași operațiune pe icloud.com, vezi dacă funcționează acolo.

Nu  M-am programat la asistență, mă vor suna miercuri dimineață. Mi se pare o chestiune punctuală legată concret de contul meu care pare a avea această problemă de circa o lună. Și mai are una, ciudată: mesajele de la două doamne din Cehia se duc mai mereu în Junk, deși am corespondat de xyz ori până acum. Doar astea două. Strange, aș zice. Ceva se întâmplă, cred că unii cotrobăie prin contul ăsta. Mă rog, nu știu ce caută, dar au reușit să-mi blocheze crearea de mailbox-uri noi.

Singurul workaround pe care l-am dibuit este să fac un mailbox nou în zona Airmail. A rămas acolo o zonă de când am instalat prima oară aplicația. Deși acum nu o mai folosesc, folderele create pe iCloud există și nu m-au deranjat. Constat că acolo pot face căsuțe poștale noi fără probleme! Sigur, problema nu este rezolvată, mai ales că nu pot depista ce anume a condus la situația asta.