NAS or Airport time capsule?

Filmele de pe leptop le vad pe tv prin apple tv cu aplicatia air video de pe telefon ca sa faca streaming’ul calumea, vreau un air time capsule pentru spatiu de stocare si conectivitate intrebarea este pot face download direct pe time capsule? sau pe un NAS?
Ce este mai util si indicat pentru mine? amadoua fac acelasi lucru?

Din cîte știu, fără să fiu cunoscător în rețele, NAS și (AirPort) Time Capsule fac cam același lucru, adică îți permit să accesezi spațiul de stocare fără fir.

După părerea mea, ar fi mai fain un NAS cu rack, adică să poți înlocui sau înmulți hardurile la nevoie, nu cum e Time Capsule. Asta ar fi ideal, pentru maximă flexibilitate și să-ți țină ani buni.

Alternativ, cum știu că au procedat colegi de forum, poți să-ți iei AirPort Extreme, deci doar router-ul de la Apple, căruia îi conectezi prin USB orice hard și rezultă un fel de Time Capsule (adică merge să accesezi și spațiul de stocare și să faci backup cu Time Machine).

Altă variantă ar fi un router obișnuit, cu port USB, dar atenție să suporte formatul HFS prin rețea, nu multe au (probabil și de-aia un AirPort Extreme ar fi soluția sigură).

Dacă ai Mac mai ușor e să folosești Beamer și nu te mai încurci cu telefonul.

Dacă ai un Apple TV de ultimă generație atunci poți vedea filmele direct de pe NAS folosind aplicația VLC pentru Apple TV.

Dacă ai un Apple TV mai vechi atunci nu vei putea accesa direct filmele, indiferent dacă-ți iei Time Capsule sau NAS.

apple tv 3rd Rev A si folosesc un pro 15

Dar filmele le pot da jos direct in time capsule? ca in casual uni NAS bun?