Mufa incarcare se incinge destul de rau

Salut !

In ultima vreme am sesizat ca mufa (cea din imagine) de la incarcator se incinge foarte rau cand incarc si folosesc in acelasi timp macbook air-ul. Asta se intampla in conditii normale de folosire- laptopul este tinut pe birou si nu exista factori care sa favorizeze incalzirea.

Ar trebui sa-mi fac griji, poate lua foc sau ceva?

Multumesc !

Verifică mufa și conectorul de la laptop, să nu fie ceva mizerie acolo. Dacă pinii auriți s-au înnegrit, poți încerca să-i cureți cu o periuță de dinți uscată sau altceva asemănător.

Am verificat. Nu sunt inegriti. Am descarcat si acest program: coconut battery.

Mentionez ca se incinge in anumite momente ale incarcarii, in rest e destul de cald (cand se incarca)
Daca doar e conectat si luminita de la connector e verde, nu e deloc incins.

Ar ajuta un reset al SMC-ului?

Coconut Battery nu are nicio relevanță aici, aplicația este o interfață grafică pt ceea ce sistemul comunică privind starea bateriei.
Încălzirea unui încărcător apare când consumul este mai mare decât normal și/sau dacă apare un consum mai mare cauzat de oxidare (deci o parte din traseul curentului este obturat). Dacă mufa este fierbinte, asta denotă că acolo există un traseu electric printr-un traseu subdimenionat sau care a devenit insuficient. Dacă traseul este întrerupt în mufă, se încinge. Asta ar fi cauza probabilă. Poți face un test cu alt încărcător, poate fi oricare, fiind un Air, poate fi orice încărcător cu mufă magsafe. Eu observ o mufă non-L, care uzual era din plastic la modelele mai vechi. Folosești un alimentator non-Apple? Generația aia ar trebui să aibă mufa în formă de L dacă e Apple. Eu așa am.

1 Like

Nu, folosesc incarcatorul original al laptopului.

Ok, deci sa inteleg ca ar putea aparea o problema daca contiunui sa folosesc incarcatorul ?

Posibil, greu de spus. „Ar putea apărea o problemă” este o întrebare gen emisiunile de știri de la TV (oricare post). Sigur că poate fi o problemă sau deja este o problemă, de vreme ce spui că se încinge mufa aia. Repet: fă un test cu alt încărcător care va avea și altă muifă. Dacă și aia se încinge, atunci contactul prost este în MBA (posibil, deși improbabil).
În 2015, alimentatoarele Apple cu magsafe aveau mufă în formă de L, nu „caramelă”. Eu așa știu, eu așa am. Tu spui că este original. Se poate… Important este să nu se încingă.

laptopul e fabricat in 21.03.2016

OK… La ora aia, alimentatoarele Apple magsafe aveau mufă L, nu „caramelă”. Sau, poate, nu știu eu bine.

Este incarcatorul cu care a venit mac-ul. E adevarat ca l-am scapat de cateva ori pe jos, dar nu stiu daca asta ar fi o posibila cauza care sa-l strice. Se incalzeste pana ajunge nivelul bateriei cam pe la 80-90%, apoi isi revine.

Tocmai am testat incarcatorul inca o data. In timpul in care am incarcat laptopul am facut si o diagnoza - pe parcursul ei s-a incalzit destul de tare mufa, insa nu cat sa friga. Dupa ce s-a terminat diagnoza si am deschis laptop-ul am observat ca s-a mai racit, fiind totusi calda. Prin urmare, atata timp cat nu te frige, e normal sa se incalzeasca in timpul in care folosesti laptopul si il incarci in acelasi timp?

Un pic caldă aș zice că e normal, prea caldă nu.

Repet: ia/împrumută un alt alimentator și vezi ce se întâmplă cu ăla.

am testat cu al sotiei si nu se incalzeste la fel de tare mufa cu al ei. https://m.emag.ro/incarcator-apple-magsafe-2-pentru-macbook-air-45w-md592z-a/pd/D17YSBBBM/ - de asa ceva am nevoie, nu?

E totusi ciudat… l-am folosit pentru 120 cicluri. L-am scapat pe parchet de cateva ori de la distante mici, dar sa se defecteze atat de usor? E cam dezamagitor.

Încearcă să scapi de 2-3 ori pe podea și calculatorul propriu-zis și vezi dacă vei fi dezamăgit sau nu.
Tu ești serios când spui asta? Păi sigur că un impact cu un obiect dur, aici podeaua, poate conduce la defect, nu? Nu cred că Apple pretinde undeva că face produse eterne și indestructibile la impact cu ceva dur.

Hai sa fim seriosi… sunt singurul care si-a scapat incarcatorul pe parchet cand a vrut sa-l scoata din priza? ce vorbim aici? am avut un Asus inainte sa-mi iau mac, al carui incarcator a fost cu adevarat abuzat si nu a cedat. Sa comparam totusi ceea ce e comparabil. Ca fapt divers, sunt sigur ca daca as scapa mac-ul de la distanta de care spun pe parchet, in afara de cateva zgarieturi n-ar avea nimic. Nu-ti imagina ca am incercat sa prind muste cu incarcatorul. A stat in permanenta la birou, nu i-am obturat cablul niciodata in mod gresit, nu l-am trantit, intins etc. Si da, in conditiile astea sunt dezamagit de calitatea lui.

Dacă încărcătorul s-a stricat dincolo de perioada de garanție el pică pe problemele uzuale și firești. Sar peste chestia cu muștele, deja mergem în altă direcție.

Imi voi cumpara de la Emag modelul pe care ti l-am aratat mai sus. Din cate m-am documentat, acel connector poate fi destul de pacatos in ceea ce priveste “sanatatea” laptop-ului, daca nu functioneaza in parametrii.

Eu am și încărcătoare Apple și non-Apple compatibile magsafe, nu am avut probleme cu niciun tip, mai puțin ruperea izolației la îmbinarea cu încărcătorul propriu-zis, care este o problemă a tuturor tipurilor, Apple și non-Apple.