Cum ziceam aici, mi-a murit șobolanul. Așa că sînt în căutarea unuia nou și m-am gîndit să vă întreb ce modele folosiți și ce aveți de zis despre ele.
Mie mi-a plăcut Magic Mouse-ul, chiar dacă, din cîte înțeleg, sînt în minoritate. Dar îmi plăcea precizia de la scroll, chiar dacă avea acel efect de inerție, puteai ori la fix derularea. Înainte de el, am folosit ceva model no-name, deci nu prea am alte păreri. Dar - deși nu știu cît de generală e afirmația - am mai constatat la cineva care folosea un mouse Logitech, nu din cele mai ieftine, pe un MacBook, faptul că rotița de scroll nu era la fel de precisă cum derulam eu pe al meu. Știu, efectul de inerție se poate scoate, dar nu vreau.
Nu caut neapărat să fie mic, nici să aibă multe butoane și funcții. Doar să fie de calitate și să funcționeze măcar o parte din gesturile din OS X. În special foloseam swipe pentru derulare înainte-înapoi. Probabil asta impune ori suprafață tactilă, ori 2 rotițe.
Și fiindcă înțeleg că, dacă nu-mi iau tot MM (1 sau 2), trebuie să folosesc adaptorul lui de bluetooth, întrebare: se poate folosi într-un hub USB obișnuit (unpowered)?
Îmi face cu ochiul Designer Mouse de la MS, văd că merge cu OS X. Nu are posibilitate de scroll lateral și nu se pune problema de gesturi, dar e minimalist, ieftin și are recenzii bune.
Alte sugestii?
Mulțumesc.