Fiindcă macOS Sierra și iOS 10 mi-au mâncat după instalare tot traficul de date de la abonamentul Vodafone (iCloud Photos fiind principalul suspect), am tot căutat un program care să poată monitoriza procesele/aplicațiile care folosesc internetul și cu care să le pot opri eventual pe cele care o iau razna.
În cele din urmă, după ce am încercat mai multe aplicații care nu m-au mulțumit, am găsit TripMode, care face exact ceea ce căutam eu: monitorizarea și blocarea la nevoie a aplicațiilor care accesează internetul. Nici mai mult, nici mai puțin. O recomand tuturor celor care vor să țină sub control consumul de date pe Mac.
Cu multumiri anticipate rog frumos recomandarea pentru MacIntel aplicatii care supravegheaza traficul, si pot identifica conexiunile dubioase.
De cateva ore am observat ca s-a incetinit (tot revine mingicaria de strand) Catalina care pana acum rula frumos. Nu s-a intamplat nimic neobisnuit, doar ieri am facut backup de pe un iPhone si am facut restore pe alt iPhone, dar dupa asta toata seara a rulat frumos, inca nici azi dimineata nu s-a observat ceva schimbare.
Am rulat deja Onyx de 2x cu functiile implicite, dar numai un pic a scazut mingicaria de strand.
(Daca eventual am formulat ceva neprofesional, rog corectare.)
Activity monitor
tcpdump
Wireshark
Astea sint free. Sint multe altele pe bani.
Daca ai rulat onyx si ai sters din cache, e posibil ca o perioada sa mearga mai greu. Presupun ca ai Catalina “curat” iar discul nu e plin.