Monitor wide 21:9 sau 2 monitoare

Folosesc acum un mini cu 2 monitoare, cel din stânga un Iiyama de 17 inci, încă f. bun, și un LG de 20 inci, mai nou, dar calitativ mai prost decât acel Iiyama. Aș vrea acuma să-mi iau fie un monitor mai nou wide, pe care să-l împart în zone de lucru sau un alt Iiyama, în perspectivă și al doilea. Cum ar fi mai bine Nu am nicio experiență cu asemenea monitoare wide. De ex. așa ceva. El este la categoria gaming, dar eu nu-l voi folosi la așa ceva.
Masa de lucru așa arată acuma.

Clar mai bine un singur monitor decat 2. E ok cel ales. Rezolutia este echivalenta cu 2 Iiyama pe care il ai dar mai mari. Vad ca are 2 intrari HDMI. Il cuplezi pe amândoua si ar trebui sa faca el split screen. Zice ca e de gaming (asta din start inseamna un compromis ca se doreste timp de raspuns cat mai mic) dar are panou IPS ceea ce ar trebui sa fie cat de cat ok la culori.
Oricum daca nu-ti place, il poti returna.

LE. Iar cand vrei doar un singur monitor, sa te uiti la un film…renunti la split. Dar din 2 monitoare nu poti sa faci unul

Nu am avut niciodată un asemenea monitor, nici nu am văzut la cineva. Logic, mă gândeam să iau unul la un compromis rezonabil calitate/preț. Văd că are și un soft pt mac, presupun că pt a face setări din calculator. Ceea ce spui, că face split automat, este și mai interesant. Am văzut și analize pozitive pt acest model.

Am avut eu unul acum vreo 2 ani, doar ca era Philips. Trecusem de la unul de 17”.
Mi se parea super huge si chiar era.
Foarte util si se vedeau foarte frumos diversele activitati. Incapeau atatea pe ecran :grin:

Eu pana acum nu am experimentat nevoia a 2 monitoare. Am vazut la multi, dar o vad ca pe o moda, cred ca mai mult m-ar incurca decat sa ma ajute, mai ales daca cele 2 monitoare nu sunt identice. Un monitor ultrawide care sa poata face split la alegerea mea cred ca ar fi mult mai util. Mai ales ca fac mult editare foto si ar fi util sa am paletele Photoshop pe monitorul din dreapta si imaginea pe cel din stanga. Dar numai atunci. Altfel, un monitor unic mi se pare mult mai confortabil. Eu am avut doar probleme cu produsele LG, fostul Goldstar, e doar o problema personala, nu o recomandare. Dar nu ma simt bine sa vad sigla lor. Evident, poate ca exista produse LG bune, ca nu degeaba rezista pe piata.

Eu simt nevoia a două monitoare și așa fac de ani buni. Este ceva extr4em de util, de ex., când traduc, am originalul pe stânga și traducerea pe dreapta; sau când caut un cuvânt în dicționar, care se află plasat alături, eventual pe alt câmp etc…
Dar ar fi logic să am unul singur mai mare când stau acasă.
În poza de mai sus, monitorul din dreapta este un LG, nu e grozav, dar nici mult nu a costat, mai vechiul Iiyama se comportă mult mai bine. Am experiențe pozitive cu televizoarele LG, am și eu unul, nu-i pot reproșa nimic. Nu am nicio preferință, am avut experinețe proaste cu două monitoare Philips și, în principiu, nu aș lua ceva de la ei. Dar aștept alte idei, ce alte monitoare wide ar mai fi pe piață? sigur, să nu fie f. scumpe, nu-mi permit.

Trebuie sa experimentez si eu un ultra wide care stie split. Intr-adevar, am uneori nevoia de a scana si apoi OCR-iza carti. De exemplu, am cumparat o carte din Germania, “Grundriss der Zoogeographie”, ma rog, pentru specialisti este cartea cheie a acestui domeniu. Nu stiu prea multa germana, deci am scanat capitole, apoi OCR, evident, corectarea ortografica dupa OCR si apoi tradus in engleza. Partea de corectura dupa OCR e destul de migaloasa, ca trebuie sa am in fata si textul scanat fara OCR, si cel cu OCR. Noroc ca Google Translate, traduce foarte bine din germana in engleza.

Pare interesant monitorul. Nu știu cum s-ar putea conecta la un mac mini, m-am uitat pe specificații și scrie că are 2 HDMI. Pe portul ăla, mini duce doar un full HD :slight_smile:

Păi ăsta e un detaliu deja secundar. La o adică îl conectez direct HDMI-HDMI, și apoi ThB 2 la HDMI cu adaptor (am așa ceva, îl port cu mine mai mereu). Dar nu cred că ar fi cazul, nu-mi dau seama. LG are și un driver, presupun pt splituirea ecranului.

Cattus, cumpara-l si testează-l. Nu-ti place sau nu poate ce vrei, îl returnezi și câstigi experiență. Eu am cumparat un Apple Watch 3 38mm de la emag, am vazut ca n-are curea potrivita pentru mine (era mică si aia mare :grinning:) și l-am returnat cu banii imediat jos în showroom la Timisoara.

Ei, da… ca idee, aș vrea să-l păstrez, nu să-l returnez. Am mai făcut d-astea, ultima oară la emag cu un scanner A 3 Asus, are driver pt MAC OS X, cred că era stricat. Avea un preț tare bun la ora aia, vreo 700 de lei.

Se pare că LG produce cea mai largă gamă de monitoare ultra wide, cel puțin așa se pare conform emag

Monitorul este ok pentru orice faci tu, de gaming nu… rata de refresh mica si timp de raspuns de asemeni. LG are probleme in general cu colturile albe, in aceeasi masura negrul este cu adevarat negru. Sa ti cont ca un singur monitor nu poate fi impartit in doua si modificat unghiul de vizualizare in acelasi timp. Probabil te adaptezi la asta sau nu.

Nu mă joc decât bridge! Din ce citesc, monitoarele LG ultra wide se pot împărți în două.

Da, se imparte imaginea in doua. Tu lucrezi cu doua monitoare pozitionate in unghiuri diferite, asta nu poti sa o faci cu un monitor. La acest aspect ma refer. In rest… imaginatia nu are limite. Eu am un Benq,24" Gaming in adevaratul sens, rotatie si cam tot, tot pe laptop e mai usor, apropo…am amas la varianta 15" 2015. Este ok, nu wow sper sa tina:)

Da, corect, așa este, este un detaliu important…

Detin un monitor LG 29" si iti pot confirma ca are soft dedicat pt macOS ca sa poti imparti monitorul in 2,3 si chiar 4 “ferestre”. Daca folosesti mult content poti sa te uiti si la un monitor de 32" daca nu iti recomand 29" wide care te va multumi si dpdv al meu personal iti inlocuieste cu brio setup-ul pe care il detii acum (cele 2 monitoare)

Cred că 2 ferestre ar fi suficiente, hai 3. Cel de 25 inci cred că ar fi suficient și ar corespunde și raportului performanțe/preț. Cel de 29 cred că ar fi deja un pic prea mare pt nevoile mele și pt ce-mi oferă micul birou unde am să-l pun, eventual.
Mulțumesc tuturor pt idei, sugestii și comentarii, e destul de clar. Ar urma acuma chiar să-l iau să testez singur!

La birou folosesc un monitor apple de 27 ‘, luat SH de pe olx. Acasa, utilizez 2 monitoare de 23’. Macul din dotare il utilizez doar pentru munca, asa ca experienta mea nu se refera si la joscuri.
Prefer un singur monitor mare, iar 27 e suficient.
La cele de acasa, daca fac split, ferestrele parca sunt prea mici, asa ca trebuie sa trec fisierul “sursa” pe un monitor si fisierul de lucru pe monitorul principal (cel pe care il tin direct in fata mea). Cam incomod… Si distanta pe care trebuie sa o parcurga degetele pe trackpad ca sa trag chestii de colo colo e mare.
Pe hectarul oferit de monitorul de 27 pot deschide uneori si 4 ferestre (split) si parca tot vad mai bine.

Păi tot de un monitor vorbeam și eu, unul wide. Încă analizez. DAt fiind faptul că cele două monitoare le întorc spre dreapta / spre stânga, iar unul lat stă fleoșc pe toată masa, cred că, totuși, două monitoare m-ar aranja mai bine, dar să fie identice ori măcar de aceleași dimensiuni.
Mai rumeg, nu e ceva urgent… dar, la un moment dat, va trebui să mă decid.