Mesaje din Mail.app pe contul Google

Mai întîi la soție, apoi la mine: acum vreo 2 săptămîni, mi-a spus că nu mai poate trimite mesaje din Mail.app, deși le putea primi. După circa o săptămînă, și la mine la fel.
Eram pe versiunea GM #2 atunci, cred, la mine a apărut în #3. Puteți confirma?
E enervant. Am șters contul google din Mail și l-am mutat pe Airmail, unde – evident – merge.

Am trimis mai inainte mesaj din gmail spre yahoo mail din aplicatia Mail si a mers.

Strange…

L-am făcut să meargă, pur și simplu refăcînd setările după ce le-am mai modificat un pic. Se pare că, periodic, trebuie bibilite, altfel anchilozează. Ciudat este că au anchilozat mai întîi la consoartă, după cîteva zile și la mine.
Nu cred în coincidențe.

Am o problema afisarea mailurilor primite pe Mail.app. Mai exact nu mai imi afiseaza mailurile primite de vreo 5 zile. Pe iPad sunt afisate, pe iPhone la fel.
Am observat ca in aplicatie la internet accounts la contul de gmail am terminatia @ gamail.com nu gmail.com
Daca ma uit in preferences vad adresa ca se termina normal gmail.com (aici am modificat-o eu manual ca era tot ca si la internet accounts inainte).
Mesajele neafisate sunt atat din cont de yahoo cat si din cel de gmail.

gamail.com? cu „a” după g?

Așa a făcut și la mine într-o vreme. Pur și simplu le-am șters și le-am repus, altă soluție nu a dat rezultate. Credeam că s-a rezolvat, văd că nu a mai făcut de cîteva luni. Am presupus că e de la era lucrului bine făcut, de după 21 dec. :slight_smile:

Da. Cu “a”.

Ideea e ca nu au mai intrat mailuri prin aplicatie de 5 zile. Nici un cont. Cu Conection doctor nu mai da eroare decat la un server smtp.mail.gmail. Restul sunt ok.
Acum am trimis de pe un cont de yahoo un mesaj pe conturile setate in Mail si au intrat. Dar mesajele din ultimele 5 zile tot nu sunt incarcate pe aplicatia Mail.

Ce să spun? Fă un backup solid și rulează apoi Rebuild din Mailbox, eventual și o curățare a system cache cu Onyx, restart. Dacă nu, șterge toate conturile din Mail, apoi refă-le. La mine așa a mers.

Soția îmi reamintește că, de cîteva luni, nici ea nu poate trimite mesaje din contul Google, folosește Safari. Așa a fost și la mine. Azi mă voi dedica rezolvării problemei, să văd dacă reușesc.

Am sters contul de Google din Mail accounts, l-am pus la loc cu terminatia corectata (gmail.com), dar nu il mai pot adauga si la Mail preferences- accounts. Introduc datele in campuri, setez si …nimic. Ceva nu fac bine?

Setările astea se fac acuma în pref. de sistem/internet accounts, nu direct în Mail. Cred că deja în ML a apărut noutatea asta.

A mers pana la urma. Cred ca nu era activ contul de mail in internet account. Insa tot nu apar mailurile primite in ultimele zile din yahoo

Se pare ca serverul imap yahoo de mesaje primite nu functioneaza. (The connection to the server “imap.mail.yahoo.com” failed.)

Eu nu am folosit niciodată yahoo mail, numai chat, f. rar. Știu că era un șpil cu cititul e-mail, de regulă yahoo merge(a) citit doar din browser, erau niște aplicații dedicate pt a-l citi direct. Dar nu mai știu cum e acuma, poate că se poate.

Merge, doar ca pauza e de cateva zile si doar la imap (la primire). La trimitere e ok.

cîteva zile?! wow…