Memorie mac

Modelul de mac este :

Laptop Apple MacBook Air 13 cu procesor Intel® Dual Core™ i5 1.80GHz, 13.3", 8GB, 128GB SSD, Intel® HD Graphics 6000, ROM KB, Silver
Buna ziua. Imi spuneti va rog - cum as putea sa maresc spatiul de stocare pe mac?
2.de ce mail ocupa atat de mult spatiu? Atasez poza image

Presupun că vorbim de un MacBook Air 2017. Am descris aici cum se face. La fel pe mai multe modele de MBA și MBP mai vechi de 2017 la MBA și de 2015 la MBP.

Ca alternativă mai simplă: un stick USB mic și teșit, eu am găsit la 128 GB, stătea mereu în mufa USB din stînga, apoi am pus un SSD de 1 TB și nu a mai fost nevoie de el permanent. Sau un card SD, unele sunt făcute special pt mac-uri și nu ies în afară. Altfel, iese un pic în afară. Cît mai capacitiv.
Cu upgrade de SSD (nu de memorie, aia așa rămîne) se ocupă și celo.ro, poți apela la ei, fac ei toată operația.

Cate conturi de email sint setate? Probabil mai multe, si cateva sint gmail. Posibil ca spatiul ocupat de conturile gmail sa fie dublu, pentru ca asa este setarea IMAP.

Așa este, probabil, cum spui, dar să fim de acord că 128 GB e tare puțin la ora asta. Sigur, sunt soluții elegante în cloud, dar – de multe ori – ai nevoie de material rapid, fără conexiune internet.

P.S. Din motive financiare, mi-am luat cel mai ieftin Mac Mini M1, cel cu SSD la 250. Pt un desktop, nu e bai, i-am pus un HDD de 2 TB pt stocare de date, toate documentele le țin acolo + backup pe alte două HDD-uri. Pt un portabil însă e nasol să ai doar 128 GB, și să iei o jucărie ușoară și simpatică și să cari după tine un HDD extern destul de greu și de voluminos mi se pare o chestie incomodă. De aceea, i-am pus soției un SSD de 1 TB în MBA 2017, încă merge frumos, mai vedem.

Stiu asta. Eu am ales modelul cel mai usor, mic sa il pot cara la facultate. M am gandit ca oricum imi tin materialele exclusiv pe memorii externe.

PS : ador produsele Apple, dar nu am stiut ce configuratie sa cumpar.

Sincer aveam 3 conturi de mail setate, dar ma gandesc ca au disparut din moment ce am sters conturile din setari → conturi internet

Imi cer scuze nu ma pricep deloc. Ce inseamna SSD ? E acelasi lucru cu o memorie externa ?

Nu, nu e același lucru. Dat fiind faptul că nu poți face un upgrade singură, îți recomand să apelezi la un flăcău priceput sau, cum spuneam, la celo.ro (dacă ești din București). Dacă te decizi pt un SSD (stocarea internă, SSD = solid state drive) de 512 GB sau 1 TB, costurile vor fi pe la 600 lei, componentele + manopera. Repet, ai în link toate detaliile, le arăți flăcăului la care vei apela.

Multumesc

Probabil că ocupă mult spațiu fișierele atașate. Mail are la fiecare cont o opțiune de a descărca atașamentele complet, parțial sau deloc. Vezi preferințele aplicației, la conturi.

Mulțumesc. Asa e: am foarte multe atasamente.

Dacă jucăria merge bine, eu zic că merită să dai vreo 600 lei ca să-i pui stocare mai mare. În fond, un calculator trebuie să fie ceva comod și util. Dacă simți nevoia să ai cu tine fișiere multe, inclusiv atașamente la e-mail, atunci ai nevoie de un SSD mai capacitiv. Sigur, poți face tot felul de setări, de fente, mai ștergi una-alta, dar toate astea înseamnă disconfort, eu așa cred.

Un cont gmail setat in aplicatia Mail downloadeaza toate mesajele in Inbox, si un duplicat in AllMail. Idem pentru Sent, si toate Labels setate in conturile respective. Solutia este de a dezactiva in setarile contului downloadul IMAP pentru AllMail. Aceeasi problema apare la conturile GSuite. Yahoo nu are aceasta problema.

Se mai poate intampla ca downloadul unor mesaje vechi si mari sa se intrerupa in mod repetat, si sa gasesti pe computer mii de fisiere emlxpart inutile.

Enjoy

1 Like

Buna ziua . Imi aratati va rog unde trebuie sa dezactivez acea functie, o poza ar ajuta.

imapuri

Multumesc.

Pîi îl conectezi la culculator și, probabi, va trebui formatat, adică deschizi Disk Utility/Utilitar de disc în Applications. Discul legat la mac ar trebui să se facă precum cel marcat cu săgeată în stânga.

Screenshot 2021-12-10 at 20.19.48

Apoi te duci spre dreapta sus și dai Erase. Dacă-l formatezi MacOS Extended Journaled, îl vei putea folosi doar cu un alt mac sau cu un PC Windows care are un utilitar de citit discuri formatate pt mac. Dacă-l vei folosi numai ca suport pt macOS, recomand formatul MacOS Extended Journaled. DAcă, totuși, intenționezi să-l folosești și cu PC-uri, atunci alege MS-DOS (nu permite fișiere mai mari de 4 GB) sau ExFAT (permite orice fișier).

Screenshot 2021-12-10 at 20.20.05

Discul e foarte bun, nu pricep ce înseamnă „un angajat mi a aratat un model mult mai scump intors in service pentru ca updateul de ios se facea in 30 de ore.” Update / upgrade faci singură acasă, nu e nevoie de service. Poate ai nevoie de un mic instructaj minimal, dacă ești din București ne putem vedea la mine la facultate. Nu ai în zonă niciun flăcău minimal priceput în calculatoare?!
Ca să salvezi fișiere pe discul extern, îl conectezi și le tragi acolo ca și cum ai avea un disc intern. Ca să vezi discul pe ecran, poate e bine să activezi opțiunea să se afișeze orice disc conectat, ar putea să nu fie, adică așa, în stânga sus la Finder:
Screenshot 2021-12-10 at 20.29.11

Sau ne conectăm prin Zoom și-ți explic de la distanță, că așa se lucrează acuma! Pe varianta asta, trimite-mi mesaj privat și putem face asta pe sâmbătă seara, peste zi voi fi pe drum.